Hyppää pääsisältöön

Kasmir, Tokela, Anssi Nykänen, Niki Rock, Samae Koskinen, Aino Venna, Steen1 ja Proteus tunnustavat rakkautensa.

Polvillaan – Niki Rock / Barbe-Q-Barbies: ”Freddie Mercury, olet maailman karismaattisin laulaja”

Lokakuussa 1991 julkaistiin Queenin kokoelmalevy Greatest Hits II. Se sisälsi kappaleita kuten Who Wants to Live Forever ja Show Must Go On. Vajaata kuukautta myöhemmin Queenin laulusolisti Freddie Mercury menehtyi. Yhtäkkiä kuulosti kuin hän olisi tehnyt laulut testamenteikseen.

Freddie Mercuryn ja Queenin parhaat

Britanniassa kokoelma roikkui listaykkösenä peräti 112 viikon ajan. Suomessakin se on yhä kaikkien aikojen myydyin ulkomainen albumi.

Kokoelman oli hankkinut myös Barbe-­Q-­Barbiesin laulajan, Niki Rockin äiti. Sitä kuunneltiin mökillä koko kesä.

”Mä olen ollut Queen­-fani siitä asti. Freddie Mercuryn laulu, Queenin stemmat ja kaikki se energia tekivät heti niin mielettömän vaikutuksen”, Niki Rock sanoo.

Myöhemmin Niki vaikuttui myös Queenin musiikkivideoista ja live-taltioinneista. Vaikka hän ei koskaan saanut nähdä yhtyettä livenä, Freddie Mercurysta tuli hänelle tärkeä esikuva myös lavaesiintyjänä.

”Freddie Mercurylla on aivan uskomaton karisma. En tiedä ketään muuta, joka yltäisi samalle tasolle hänen kanssaan.”

Videolla Niki Rock lankeaa polvilleen kertomaan, miten Freddie Mercury on ollut läsnä hänen elämässään sekä ilon että surun hetkinä.

”Olen saanut Freddien ja Queenin musiikista todella paljon voimaa.”

Freddie Mercuryn ja Queenin parhaat

1. Don’t Stop Me Now
”Meidän kitaristimme Kaisa laittaa tämän usein soimaan keikkabussissa. Tästä tulee aina mielettömän hyvä fiilis. Biisissä on niin paljon positiivista energiaa, ettei voi muuta kuin hymyssä suin laulaa mukana.”

2. I Want to Break Free
”Mahtava musavideo, ja biisissä on todella powerful message. Ei jaksa teeskennellä ja esittää jotain, mitä ei ole, vaan olla oma itsensä ja saada hyväksyntää sellaisena kuin on. Niin kuin asioiden pitäisikin olla. Teennäisyys ei lähtökohtaisesti ole mistään kotoisin. Ole oma itsesi!”

3. I’m Going Slightly Mad
”Me ollaan varmaan kaikki oltu sellaisessa filiksessä elämässä, että hauli on hajoamassa ja on tulossa hulluksi. Täydellinen biisi, varsinkin krapulassa.”

4. The Show Must Go On
”Biisi, joka aina saa kyyneleet mun silmiini. Vahva esitys kaverilta, joka tietää kuolevansa mutta silti julistaa, että pelin on jatkuttava, vaikkei itse ole enää pelikentällä. Pakko arvostaa herran asennetta ja uskoa elämään.”

5. I Want It All
”Olin about 12­-vuotias, kun fiilistelin tätä biisiä. Muistan selkeästi, miten stemmat ja Freddien laulu olivat jotain niin tolkuttoman upeaa ja vahvaa, että se puri muhun hulluna. Biisi jätti pysyvän muiston ja sai hymyn mun huulilleni.”

6. Breakthru
”Taas yksi Queenin biisi, johon kai jokainen meistä voi samastua. Jätetyksi tuleminen ei koskaan ole kivaa, mutta jokainen sen ennemmin tai myöhemmin joutuu kokemaan. Lisäksi video on taas aivan fantastinen!”

7. Radio Ga Ga
”Tarvitseeko tämä biisi saati sitten video edes mitään selityksiä?”

8. Somebody to Love
”Me kaikki tarvitsemme rakkautta, ja jos sitä ei ole, sitä ollaan aina etsimässä.”

9. We Are the Champions
”Taas yksi hyvän mielen biisi. Elämässä ei saa antaa periksi, vaikka mokaa tai tuntuu, että sitä vain junnaa paikallaan. Eteenpäin vaikka läpi harmaan kiven. Ei pidä antaa muiden astua sun päälle vaan olla vahva ja itsenäinen ja uskoa aina parempaan huomiseen.”

10. Bohemian Rhapsody
”Tätä biisiä ei kannata yrittää laulaa karaokessa...”

Teksti: Janne Flinkkilä
Videokuvaus: Janne Flinkkilä ja Ville Malja
Videon editointi ja tunnus: Ville Malja

Kommentit