Hyppää pääsisältöön

DJ Orionin XmiX vietti 5-vuotisjuhlia – ja sen kyllä kuuli Wispyn timanttisista remixeistä

Wispy oli ensimmäinen DJ, joka teki XmiXin DJ Orionin ohjelmaan. Sen jälkeen hän on tehnyt sen joka vuosi.

Bailaa Wispyn tahtiin!

Miksi jengi on kiinnostunut jääkiekon maailmanmestaruuden 20-vuotisjuhlasta, kun XmiX täyttää samoihin aikoihin viisi vuotta, DJ Orion kyselee.

Niinpä.

Ensimmäinen XmiX kuultiin viisi vuotta sitten tammikuussa. Juhlalähetys pidettiin kuitenkin vasta eilen, kun XmiXin teki Wispy. Wispy teki aikanaan XmiX-saagan ensimmäisen miksauksen. Sen jälkeen Wispy on tehnyt XmiXin per vuosi.

- Tuntuu, että se on joka kerta vaikeampaa. Tällä kertaa Orion sanoi, että voisi tehdä vaikka tällaisen, Wispy kertoo DJ Orionin ohjelmassa.

Tällaisella Wisby tarkoittaa pelkkiä drum'n'bass-bootlegeja vuosien varrelta – tutuista ja tunnetuista kappaleista. XmiXissä kuultiin muun muassa Tiktakia, Pharrell Williamsia ja Erkki Junkkarisen legendaarinen Vesivehmaan jenkka.

- On toi kyllä, saa tunnin aikaa Yleisradiossa näyttää, mihin sitä pystyy ja sit tekee tommoisen. Voi taputtaa itseään olalle, Wispy nauraa.

Idean drum'n'bass -XmiXiin syntyi vappuaattona, kun DJ Orion teki ensimmäisen drum'n'bass -keikkansa Wispyn Double Drop -klubilla Helsingissä Wispyn kehittämällä salanimella Joni Ruoska. Ruoska eli Orion soitti muun muassa jugle remix -version Tonttujen juhlayö -kappaleesta.

-Siitä se ajatus lähti, Wispy sanoo.

Kuuntele DJ Orionin ohjelma sekä Wispyn haastattelu ja XmiX Yle Areenasta tai alta:

Lue myös:

"Nyt tulee roiston näköinen jätkä" – Ylivieskalainen DJ Roisto niittää mainetta Spotifyssä

Suomalais-DJ Tontario tykittää remixejä SoundCloudiin: "Kun olen tehnyt biisin valmiiksi, niin haluan sen ulos heti"

Suomalais-DJ Substanced: Suomalainen freeform-musiikki on iso juttu Briteissä

Äänestystulos: Tältä suomalais-DJ:ltä odotetaan läpimurtoa eniten