Hyppää pääsisältöön

Unelmien treenimatka Saksaan

Muusa Enjala
Muusa Enjala Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Muusa Enjala vietti liki viisi viikkoa Saksassa harjoitellen ja kilpaillen kenttäratsastuksessa. Juniori-ikäinen ratsastaja tähtää loppukesän Tanskan PM-kilpailuihin.

Muusa ja lempeä ruunansa Hops ovat startanneet jo viime kaudella vaativaa, mutta harjoittelu aloitettiin tänä vuonna helpon tason esteistä. Pitkän talven jälkeen ei ole itsestäänselvyys että maastoesteet sujuvat, ja juuri sujuvuuteen Saksasta lähdettiin hakemaan etumatkaa.

Suomessa kelit sallivat hyppäämisen ulkona vasta toukokuun tietämillä, mutta Saksassa Muusalla oli mahdollisuus harjoitella iskukunnossa olevalla derby-kentällä vaikka joka päivä. Matkan aikana Muusa majoittui hevosensa kanssa kahdella eri tallilla ja osallistui kolmiin eri kenttäkilpailuihin.

Muusa Enjala
Muusa Enjala Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kisat paranivat kerta kerran jälkeen ja viimeisestä Luhmülenin kisasta ratsukko nappasi jopa sijoituksen.

- Tuntui aivan mahtavalta ratsastaa Luhmülenissa. Olen unelmoinut siellä ratsastamisesta pikkutytöstä lähtien ja puitteet olivatkin kisoissa todella hienot,
Muusa hehkuttaa.

Muusa Enjala
Muusa Enjala Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Matkan aikana vältyttiin suuremmilta kommelluksilta ja Muusa sai paljon apua mukana kiertäneiltä kenttäkonkareilta Tuija Roseqvistiltä ja Aki Karhaanpäältä. Kisailmoittautumiset vaativat kuitenkin usein pientä säätöä, koska moni luokka oli täyttynyt jo alkuvuodesta. Muusa sai kuitenkin asiat luistamaan soittamalla rohkeasti kisajärjestäjille ja Saksan ratsastusliitolle asti.

- Välillä oli vaikeaa, kun joku vanhempi puhelimeen vastaaja ei puhunut englantia. Sitten oli pakko puhua saksaa!
Muusa nauraa.

Muusa Enjala
Muusa Enjala Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Treeneistä uusia työkaluja

Heti ensimmäisissä harjoituksissa Muusa sai hyviä vinkkejä maastoesteille. Harjoituksissa hypättiin myös vaativan esteitä ja Muusa sai vinkkejä ylävartaloonsa sekä kapeiden esteiden lähestymiseen. Ylipäätään uusien valmentajien neuvojen kuuleminen toi toivottua uutta näkemystä ja varmuutta tekemiseen.

Muusa Enjala
Muusa Enjala Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Saksan tuliaisina Muusalla ja Hopsilla on kilpailumoodi vahvasti päällä. Hops on huippukunnossa ja valmis hyppäämään vaativaa heti Suomen kisakauden alkuun. Ratsukon suunnitelmissa on elokuussa pidettävä Malmön kansainvälinen vaativa luokka sekä myöhemmin Tanskan PM-kilpailut.

- Tanska olisi kirsikka kakun päälle!
Muusa summaa.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.