Hyppää pääsisältöön

Cornelis ja rakkaus

Cornelis Vreeswijk
Cornelis Vreeswijk Kuva: SVT cornelis ja rakkaus

Hollantilaissyntyinen Cornelis Vreeswijk (1937–1987) kirjoitti piikikkäitä lauluja ruotsalaisesta yhteiskunnasta. Ja hän lauloi naisista.

Veronica, Linnea, Felicia, Esmeralda, Deirdre, sporttinen Marie, Sonja ja Siw, Ann-Katarin ja suloinen neiti Cecilia Lind. Naisia vilisi Corneliksen lauluissa ja elämässä.

Mitään ihannoituja enkeleitä Corneliksen laulujen naiset eivät olleet vaan itsenäisiä ihmisiä, joilla oli niin nimi, persoona kuin keho.

 • Cornelis ja rakkaus (Cornelis och kärlekein), Ruotsi 2008. Tuotanto SVT
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema