Hyppää pääsisältöön

Die Band -ohjelman juontaja Samu Haber: Vähän ollaan saatu suomalaisbändien matskua ohjelmaan

The Voice of Germany -ohjelman entinen tähtivalmentaja Samu Haber juontaa nyt saksalaista Die Band -ohjelmaa.

Samu Haber vaihtoi The Voice of Germanyn Die Bandiin. // Kuva: YleX

Sunrise Avenuen keulakuva Samu Haber juontaa saksalaista bändikilpailuohjelmaa nimeltään Die Band. Haber kertoo YleX Aamun haastattelussa, että ohjelman nimen oli pitänyt olla The Band, mutta nimiteknisen esteen vuoksi se ei ole mahdollista ainakaan vielä.

- Joskus 15 vuotta sitten joku tyyppi oli tehnyt The Band -nimellä Syksyn sävel -tyyppisen laulukilpailun, joten me emme voi käyttää sitä nimeä, Haber kertoo.

Haber toimi aiemmin The Voice of Germanyn tähtivalmentajana. Kahden ohjelmassa vietetyn kauden jälkeen Haber tuumi, että hän alkaisi mahdollisesti toistaa itseään. Vaihtaminen Die Band -ohjelmaan tuntui oikealta ratkaisulta.

Die Band -ohjelmassa 20 saksalaista muusikkoa asuu barcelonalaisessa linnassa. Muusikoista 15 on miehiä ja viisi naisia. Muusikoista neljä on kitaristia, neljä basistia, neljä solistia, neljä rumpalea ja neljä kosketinsoittajaa. He muodostavat viikoittain neljä bändiä, jotka esiintyvät Barcelonan klubeilla. Joka viikko kaksi muusikkoa äänestetään pois ohjelmasta.

- Vähän ollaan saatu suomalaisbändien matskua ohjelmaan. Yritämme saada sitä sinne sen verran, mitä pystytään, Haber kertoo.

- Siinä on vaan tosi kova myyntityö, kun joutuu sanomaan, että tuo on tosi hyvä tuo teidän punk-juttu saksaksi, mutta oletteko kuulleet tällaisesta The Rasmuksesta.

Ohjelman muusikot ovat suht tuntemattomia, 18–25-vuotiaita henkilöistä, joista osa on aiemmin päässyt soittamaan joillekin festareille. Haberin mukaan muusikot ovat äärimmäisen lahjakkaita. Ajoittain pelkkä musanteko unohtuu – ja ymmärtäähän sen.

- Jos olet kaksikymppinen ja haluat elää rock-basistin unelmaa... Siellä kun on niitä mimmejä ja kundeja, niin kyllä siellä kettu käy kolossa. Mutta niitä hetkiä ei kuvata, Haber kertoo.

Näistä hetkistä saattaa löytyä materiaalia muusikoiden somepäivityksistä.

- Se on hienon näköistä, mitä kymmenen humalaista noin kaksikymppistä jätkää saa aikaiseksi handycameillä, joita heille on annettu. Siellä on esimerkiksi laitettu aurinkolaseja outoihin paikkoihin, Haber sanoo.

Samu Haberin Sunrise Avuenue esiintyy Helsingin jäähallissa lauantaina 16. toukokuuta.

Kuuntele Samu Haberin haastattelu alta.

Lue myös:

Tästä syystä Samu Haber jättää The Voice of Germany -ohjelman

Sunrise Avenue jatkaa trendiä – jäähallikeikka Helsingissä

Sunrise Avenue teki historiaa Saksassa