Hyppää pääsisältöön

Mikael Gabriel: En valinnut Woppaa-biisiä levylleni – enkä olisi halunnut sitä sinne

Mikael Gabrielin perjantaina 15. toukokuuta ilmestyvä Versus-albumi soi tällä viikolla YleX:n Viikon albumina.

Mikael Gabriel tavoittelee kultalevyä jo ennen kuin Versus-levy virallisesti julkaistaan. // Kuva: YleX

YleXPopissa toukokuun lopussa esiintyvä Mikael Gabriel on jo aiemmin kertonut YleX:lle, ettei hänen viime vuonna julkaisema hittisinkku Woppaa edusta oikeaa räppiä. Uuden musiikin aamuvuorossa räppäri paljastaa, ettei edes valinnut kappaletta YleX:n Viikon albumina soivalle Versukselle – eikä halunnut, että kappale olisi levyllä lainkaan. Sinne se oli kuitenkin laitettava, jotta Mikael Gabrielilla olisi mahdollisuus saada nimensä historiaan.

- Mun levy saattaa olla myynyt kultaa jo ennen kuin se ilmestyy. Woppaa-kappaletta on streamattu yli kolme miljoonaa kertaa. Jos en olisi ottanut sitä levylleni, niin levyltä lähtisi nuo yli kolme miljoonaa streamia jo pois, Mikael Gabriel kertoo.

Kukaan suomalaisartisti ei ole myynyt streamauksilla kultaa ennen kuin fyysinen levy on ilmestynyt. Streamauksien eli suoratoistojen kautta myönnettävään kultalevyyn vaaditaan 10 miljoonaa levyn kappaleiden yhteenlaskettua kuuntelukertaa.

- Woppaasta kuulee, että se ei sovi levylle ja että se on vanha biisi. Mutta se on mukana, jotta voisin tehdä jotain, jota kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt, Mikael Gabriel sanoo.

Mikael Gabrien kertoo, ettei häntä häiritse Woppaa-biisin mukanaolo, vaikka kultaraja ei ylittyisi ennen levyn julkaisupäivää.

- Woppaa on
kuitenkin uudempaa Mikael Gabrielia, ei siitäkään ole kuin vuosi aikaa. Jos kultaraja menee rikki viikko levyn ilmestymisen jälkeen, niin olen siitäkin fiiliksissä, Mikael Gabriel sanoo.

Lue myös:

Rakastettu ja vihattu tähti ei jätä ketään kylmäksi

Mikael Gabriel aikoo soitella faneilleen: Kysyn kuulumisia ja suosikkibiisiä

Mikael Gabriel ottaa kunniaa suomiräpin kehityksestä: ”Facebook-statukseni jälkeen taso on parantunut”

Mikael Gabriel suomirap-biiffistä: Toivoisin, että joku haluaisi tapella