Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-yhtye Retro Station: idea bändistä syntyi lukion tupakkapaikalla

YleX nostaa kerran viikossa esille uusia demobändejä ja -artisteja, jotka voivat saada musiikkiaan radioon soimaan. Tällä kertaa tutustutaan helsinkiläiseen indie-pop yhtyeeseen Retro Stationiin.

Retro Station

Missä bändin perustamisesta sovittiin? Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

- Lukion tupakkapaikalla taisi tulla ensimmäisen kerran puheeksi, että "aletaaks tekee brittipoppii". Ylipositiivisena läppänähän se alkoi, mutta kun pahimmat poppikliseet ja alapääläpät saatiin soitettua pois alta, huomasimme, että hyvinhän tämä toimii. Iso kiitos myös rock-musiikin lehtorille Pekka Rautiolle!

Mistä bändin nimi tulee?

- Meidän laulaja oli herännyt keskellä yötä tuo nimi päässään. Ei muista, mitä unta oli nähnyt – tai sitten ei kehtaa kertoa.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Joskus keikkojen jälkeen, kun bändi ja yleisö ovat hiestä märkinä, ja yleisessä fiiliksessä on jotain euforista. Se fiilis, kun tuntuu, että jokainen läsnäolija on sillä hetkellä tyytyväinen olotilaansa.

Mitä keikkaa jännititte eniten?

- Tavastian keikkaa viime syksynä.

Mitä ilman ette keikkaile?

- Heikki Tanttua. Meidän mies mikserin takana.

Kuka tai ketkä ovat esikuvianne? Miksi?

- Vaikka omaleimaiseen musiikkiin pyritään ketään sen enempää kopioimatta, niin kyllä sieltä varmaan paistaa läpi ne bändit, joista digaillaan. Jokaisella automatkalla popitetaan luukut auki Strokesia ja Vampire Weekendiä! Joidenkin bändien musa vaan imee mukanaan kerta toisensa jälkeen, eikä voi kuin fanittaa.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

- "Helvetin tärkeä'', ''Sanoja rakastetaan'' ja ''On saatanasti merkitystä'' olivat ensimmäiset ajatukset tähän kysymykseen.Biisi ja sanat elävät symbioosissa ja kokonaisuus on tyydyttävä vaan jos molemmat puolet pelittää.

Millainen on tyypillinen Retro Station -fani?

- Muskarivauva, klasariukki ja jotain siltä väliltä. Kukaan ei ole vielä ilmoittanut vihaavansa, joka on kiva.

Jos biisinne soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Vaarallista, mutta mahtipontista avaruudessa leijumista vähänku Gravityssa!

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olitte, kun kuulitte sen ensimmäisen kerran?

- Onhan se sairaan siistiä ja samalla tosi absurdia! Tulee semmonen fiilis, että jotain on ainakin tehty oikein. Kevätaurinkoista aamukahvia siemaillen se taidettiin ekaa kertaa kuulla.