Hyppää pääsisältöön

Sääksen pesältä avautuu huima maisema

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Varsinais-Suomessa Seilin saarella on sääksen pesä, josta avautuvat upeat maisemat Saaristomerelle. Kamerayhteys pesälle rakenettiin vuonna 2006 Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston yhteistyöllä. Sääksen pesäkamera päivittyy 10 sekunnin välein.

Sääkset muuttavat Suomeen yleensä huhtikuun alkupuolella. Sääkset solmivat elinikäisen parisuhteen, ja muninta tapahtuu toukokuun alussa. Nyt pesässä on ainakin kaksi munaa ja poikasten odotetaan kuoriutuvan juhannuksen tienoilla. Poikaset ovat lentokykyisiä parin kuukauden ikäisinä.

Pesäkamerat eri puolilla maailmaa ovat suosittua katseltavaa. Seilin sääksikameralla on parhaina vuosina ollut jopa 1,5 miljoonaa katselua.

Sääksikamera avautuu myös tästä linkistä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän