Hyppää pääsisältöön

Faust

René Pape oopperassa Faust (Metropolitan 2011)
Mefistofeles (René Pape) René Pape oopperassa Faust (Metropolitan 2011) Kuva: Ken Howard/Metropolitan Opera faust

Charles Gounod'n traaginen ooppera kertoo tiedemiehestä, joka myy sielunsa paholaiselle vastineeksi uudesta nuoruudesta.

Päärooleissa Metropolitanin tulkinnassa vuodelta 2011 laulavat Jonas Kaufmann, Marina Poplavskaja ja René Pape. Orkesteria johtaa Yannick Nézet-Séguin.

Ohjaaja Des McAnuff tarjoilee Faustista teatraalisen version, joka asettaa ajattoman oopperan kokonaan uuteen historialliseen asemaan. McAnuff on kiinnostunut historiasta ja sen relevanssista nykypäivässä. Faust on tässä ohjauksessa siirretty 1900-luvulle maailmansotien aikaan. Ohjaaja McAnuff on sijoittanut unenomaiset tapahtumat 1. ja 2. maailmansodan aikaiseen ja niiden väliseen Saksaan. Teoksen alussa tiedemiehet kehittävät atomipommia 2. maailmansodan lopulla, mutta tapahtumat siirtyvät pian Faustin nuoruuteen edellisen sodan aikoihin. Ohjaajalla on ollut uuden historiallisen sijoittelun apuna suunnittelijoita, English National Opera ja parhaiksi katsomiaan taiteilijoita omissa rooleissaan.

Kommentit
 • Lapset aikuisten maailmassa – Teeman elokuvia joulukuussa

  Lapset avaavat näkökulmia maailman nurinkurisuuteen.

  Joulukuussa ja tammikuussa Teeman Kino Klassikko ja perjantain Kino esittävät vanhoja ja uusia elokuvia ajattomasta aiheesta. Lapset avaavat aina palkitsevan näkökulman aikuisten maailmaan ja sen nurinkurisuuteen ja epäkohtiin, koulukiusaamisesta maailmansotiin.

 • Teeman joulun lahjapaketit 2019

  Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

  Teeman jouluun kuuluvat lahjapaketit, joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12! Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

 • 70 vuotta suljettu ovi aukesi

  Dokumenttielokuva avaa oven Jugoslavian historiaan.

  Mila Turajlić valottaa dokumentissaan Jugoslavian historiaa oman perheensä kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa