Hyppää pääsisältöön

Helsinki Lit 2015 Teemalla

Helsinki Lit -tapahtuman kirjailijavieraita 2015
Helsinki Lit -tapahtuman kirjailijavieraita 2015 helsinki lit

Yle lähettää Helsingin uuden kirjallisuusfestivaalin Helsinki Litin keskustelut kokonaisuudessaan verkossa ja televisiossa.

Helsinki Lit 2015 Teemalla ja Areenassa

perjantai 22.5. klo 17.20–18.25
Lavalla Sofi Oksanen, Philip Teir ja Mihail Šiškin

perjantai 22.5. klo 19.00–20.30
vain Areenassa

19.00 Peter Høeg ja Monika Fagerholm
19.45 Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen

lauantai 23.5. klo 11.10–13.00
11.15 Lena Andersson ja Jörn Donner
12.00 Sofi Oksanen ja Jonas T. Bengtsson

lauantai 23.5. klo 14.00–17.00
14.15 Märta Tikkanen ja Juha Itkonen
15.00 Nadifa Mohamed ja Nura Farah
15.45 Hassan Blasim ja Juha Itkonen
16.15 Emma Hooper ja Maija Vilkkumaa

Festivaali lupaa tarjota syvällisiä kirjallisia, jopa henkilökohtaisia keskusteluja eri maiden menestyskirjailijoiden välillä, rauhallisessa ja intiimissä ilmapiirissä. Tavoitteena on tuoda kansainvälistä käännöskirjallisuutta lähemmäs suomalaista lukevaa ja kirjallisuudesta kiinnostunutta yleisöä; aiheina muun muassa rakkaus, sananvapaus, outous ja inspiraatio.

Savoy-teatterin lavalle nousevat perjantaina Sofi Oksanen, Mihail Šiškin, Peter Høeg, Monika Fagerholm, Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen. Høegin ja Fagerholmin sekä Hirvosen ja Valtosen osuudet nähdään suorana vain Areenassa, Teemalla ne esitetään myöhemmin.

Lauantain keskustelut nähdään suorina sekä Teemalla että Areenassa klo 11 alkaen, silloin mukana ovat mm. Lena Andersson, Jörn Donner, Märta Tikkanen, Nura Farah, Hassan Blasim ja Emma Hooper.

Keskustelujen lomassa teemoja kehittelevät edelleen kirjailijat Maija Vilkkumaa ja Juha Itkonen, jotka esiintyvät itsekin festivaalin lavalla. Toimittajana Aleksis Salusjärvi.

Osa keskusteluista käydään englanniksi ja ruotsiksi ja ne nähdään ilman suomenkielistä tekstitystä.

Helsinki Lit -festivaalin sivut

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema