Hyppää pääsisältöön

Helsinki Lit 2015 Teemalla

Helsinki Lit -tapahtuman kirjailijavieraita 2015
Helsinki Lit -tapahtuman kirjailijavieraita 2015 helsinki lit

Yle lähettää Helsingin uuden kirjallisuusfestivaalin Helsinki Litin keskustelut kokonaisuudessaan verkossa ja televisiossa.

Helsinki Lit 2015 Teemalla ja Areenassa

perjantai 22.5. klo 17.20–18.25
Lavalla Sofi Oksanen, Philip Teir ja Mihail Šiškin

perjantai 22.5. klo 19.00–20.30
vain Areenassa

19.00 Peter Høeg ja Monika Fagerholm
19.45 Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen

lauantai 23.5. klo 11.10–13.00
11.15 Lena Andersson ja Jörn Donner
12.00 Sofi Oksanen ja Jonas T. Bengtsson

lauantai 23.5. klo 14.00–17.00
14.15 Märta Tikkanen ja Juha Itkonen
15.00 Nadifa Mohamed ja Nura Farah
15.45 Hassan Blasim ja Juha Itkonen
16.15 Emma Hooper ja Maija Vilkkumaa

Festivaali lupaa tarjota syvällisiä kirjallisia, jopa henkilökohtaisia keskusteluja eri maiden menestyskirjailijoiden välillä, rauhallisessa ja intiimissä ilmapiirissä. Tavoitteena on tuoda kansainvälistä käännöskirjallisuutta lähemmäs suomalaista lukevaa ja kirjallisuudesta kiinnostunutta yleisöä; aiheina muun muassa rakkaus, sananvapaus, outous ja inspiraatio.

Savoy-teatterin lavalle nousevat perjantaina Sofi Oksanen, Mihail Šiškin, Peter Høeg, Monika Fagerholm, Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen. Høegin ja Fagerholmin sekä Hirvosen ja Valtosen osuudet nähdään suorana vain Areenassa, Teemalla ne esitetään myöhemmin.

Lauantain keskustelut nähdään suorina sekä Teemalla että Areenassa klo 11 alkaen, silloin mukana ovat mm. Lena Andersson, Jörn Donner, Märta Tikkanen, Nura Farah, Hassan Blasim ja Emma Hooper.

Keskustelujen lomassa teemoja kehittelevät edelleen kirjailijat Maija Vilkkumaa ja Juha Itkonen, jotka esiintyvät itsekin festivaalin lavalla. Toimittajana Aleksis Salusjärvi.

Osa keskusteluista käydään englanniksi ja ruotsiksi ja ne nähdään ilman suomenkielistä tekstitystä.

Helsinki Lit -festivaalin sivut

Kommentit

Yle Teema

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teemalauantai juhlii Leonard Bernsteinin satavuotispäivää

  Koko ilta on omistettu suurelle amerikkalaiselle maestrolle.

  Leonard Bernsteinin syntymästä tulee kuluneeksi tasan sata vuotta lauantaina 25.8.2018. Syyskauden ensimmäinen Teemalauantai juhlii suurta amerikkalaista maestroa koko illan ohjelmalla. Illan ohjelmassa on säveltäjän henkilökuva sekä Jean Sibeliukselle omistettu Bernsteinin johtama nuorisokonsertti.

 • Autismia ja aikuistumista Teemalauantaissa

  Uniikki dokumentti autistisesta pojasta sekä Gilbert Grape.

  Syyskuun avaava teemailta on omistettu sosiaalisen vuorovaikutuksen haasteille ja yrityksille ratkaista niitä. Illan aikana nähdään uniikki dokumentti autistisen pojan elämästä sekä 1990-luvun menestyselokuva Gilbert Grape.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

  Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

  I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!