Hyppää pääsisältöön

Suomalaisjoukkue osallistuu vuoden suurimman Dota 2 -turnauksen karsintoihin

The International vuonna 2013
Tältä näytti The International vuonna 2013. The International vuonna 2013 Kuva: Valve kilpapelaaminen

Vuosittain järjestettävän The International Dota 2 -turnauksen kymmenen kutsuttua joukkuetta sekä karsintoihin osallistuvat joukkueet on julkistettu. Suomalaisjoukkue 4 Anchors + Sea Captain kilpailee Euroopan karsinnoissa paikasta vuoden suurimpaan Dota 2 -turnaukseen. Elokuun 3.-8. järjestettävän turnauksen palkintopotti on tällä hetkellä yli 7,5 miljoonaa yhdysvaltain dollaria.

MOBA-peli Dota 2 on yksi tämän hetken suosituimmista peleistä, jolta löytyy yli kymmenen miljoonaa pelaaja kuukausittain. Pelin vuosittainen kohokohta on pelinkehittäjän järjestämä The International -turnaus, jossa 16 parasta joukkuetta kilpailevat miljoonien palkintopotista.

Ensimmäisen kerran vuonna 2011 järjestetty The International -turnaus pelattiin Saksassa GamesCom-tapahtuman yhteydessä. Seuraavana vuonna tapahtuma järjestettiin Seattlessa, jossa kisat on sittemmin järjestetty vuosittain.

Vuosina 2011-2012 palkintopotti oli 1,6 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue kuittasi miljoonan. Vuonna 2013 faneille annettiin mahdollisuus korottaa palkintopottia pelin sisäisillä ostoilla. Palkintopotti nousikin mahdollisuuden myötä lähes 2,9 miljoonaan dollariin fanien tekemien ostojen myötä.

Viime vuonna palkintopotti nousi elektronisen urheilun historian suurimmaksi, kun palkintopotti nousi alkuperäisestä 1,6 miljoonasta peräti 10,9 miljoonaan. Ennätyksellisestä palkintopotista yli viisi miljoonaa meni turnauksen voittaneelle kiinalaiselle Newbee-joukkueelle.

Aikaisemmat voittajat ja voittosummat

 • 2011 - Natus Vincere (Ukraina) - 1 000 000 $
 • 2012 - Invictus Gaming (Kiina) - 1 000 000 $
 • 2013 - Alliance (Ruotsi) - 1 437 190 $
 • 2014 - Newbee (Kiina) - 5 028 121 $

Free To Play -dokumentti esittelee Internationalissa kilpailevia pelaajia:

Tulevaan The International -turnaukseen osallistuu jälleen 16 joukkuetta, joista kymmenen on suoraan kutsuttu järjestäjien toimesta. Kutsuttujen joukkueiden listalta löytyy esimerkiksi lännen ykkösjoukkueet Evil Geniuses, Cloud 9 ja Team Secret.

Kiinasta suoran paikan sai tällä kertaa peräti neljä joukkuetta. Kutsut menivät hallitsevalle mestarille Newbeelle sekä Invictus Gaming-, Vici Gaming- ja LGD Gaming -joukkueille.

Ensimmäistä kertaa suoraa kutsua eivät saaneet kaikki edelliset voittajat, kun Alliance ja Natus Vincere jäivät tällä kertaa kutsulistan ulkopuolelle.

Kutsutut joukkueet:

 • Evil Geniuses (Yhdysvallat)
 • Team Secret (Eurooppa)
 • Cloud 9 (Eurooppa)
 • Virtus.Pro (Venäjä)
 • Team Empire (Venäjä)
 • Vici Gaming (Kiina)
 • Invictus Gaming (Kiina)
 • LGD Gaming (Kiina)
 • Newbee (Kiina)
 • Team Malaysia (Malesia)

Loput kuusi paikkaa jaetaan karsintojen kautta, joita järjestetään yhteensä viisi. Neljä karsinnoista pelataan toukokuun lopulla maanosittain, joista voittajat kuittaavat suoran paikan turnaukseen.

Kahdesta viimeisestä paikasta taistelevat villikorttikarsinnassa jokaisen karsinnan toiseksi tulleet joukkueet. Villikorttikarsinta pelataan Seattlessa, kun muut karsinnat pelataan verkon välityksellä 25.5.-1.6. välisenä aikana.

Suomalaisväriä nähdään Euroopan sekä Kaakkois-Aasian karsinnoissa. 4 Anchors + Sea Captain -joukkue kilpailee paikasta Euroopan karsinnoissa, kun taas Jesse "jerAx" Vainikan edustama MVP.Hot6ix-joukkue osallistuu Kaakkois-Aasian karsintoihin.

Karsinnat:

 • Amerikka (1 paikka)
 • Eurooppa (1 paikka)
 • Kiina (1 paikka)
 • Kaakkois-Aasia (1 paikka)
 • Villikortti (2 paikkaa)

Jokaiseen karsintaan osallistuu kymmenen joukkuetta, joista yhdeksän on kutsuttu. Yksi paikka jokaiseen karsintaan jaetaan avoimien karsintojen kautta. Lisätiedot karsinnoista ja karsintoihin kutsutuista joukkueista voi katsoa turnauksen kotisivuilta.

The International 2:n parhaat hetket esitettynä dokumentin muodossa:

The International 5 -turnaus pelataan Seattlen KeyArenalla 3.-8. elokuuta. Turnauksen 10 000 lippua tulivat myyntiin kahdessa aallossa maaliskuun lopullla, ja ne myytiin loppuun minuuteissa.

Turnauksen palkintopotti on kohonnut kymmenen päivän aikana 7,5 miljoonaan. Tämänhetkisen ennusteen mukaan palkintopotin odotetaan rikkovan 15 miljoonan dollarin rajan ennen kisojen alkua.

Lisätiedot: Dota2.com

Kommentit

Uusimmat sisällöt - E-urheilu