Hyppää pääsisältöön

Syke jatkuu: Lue kirurgi Holopaisen kommentit

Sarjan näyttelijät
Sarjan näyttelijät syke

Hurjan suosion saavuttanut sairaaladraama Syke saa jatkoa. Sarjan kolmas, kymmenosainen tuotantokausi on paraikaa työn alla ja se nähdään Kakkosella keväällä 2016. Uutisen kunniaksi äkkiväärää kirurgi Holopaista esittävä Jarkko Niemi kertoo hahmonsa taustoista ja vastaa samalla kaikkia askarruttavaan kysymykseen: saako Holopainen viimeinkin tyttöystävän?

Holopainen (Jarkko Niemi)
Holopainen (Jarkko Niemi) Kuva: Yle/Yellow Film & Tv sairaalasarjat

Sykkeen ohella puheenaiheeksi on noussut erityisesti yksi sarjan sivuhahmoista, kunnianhimoinen, mutta sosiaalisesti varsin kömpelö kirurgi Holopainen. Roolin esittäjä Jarkko Niemi naurahtaa olleensa luonnollisesti hyvillään, joskin yllättynyt Holopaisen saamasta huomiosta.

- Aluksi jännitti, nähdäänkö Holopainen vain ärsyttävänä hahmona, mutta tarinan edetessä asia kääntyikin niin, että häntä alettiin myös sympata. Hatunnosto käsikirjoittajille mielenkiintoisesta henkilöstä.

Toki pokkauksen ansaitsee myös Niemi itse. Näyttelijä halusi sukeltaa kunnolla Holopaisen nahkoihin ja kiinnitti alusta asti erityistä huomiota siihen, ettei tuloksena olisi pelkkä sketsihahmo, vaan ymmärrettävä persoona.

- Holopainen on täydellinen vastakohta omalle siviiliminälleni, ja siksi oli tärkeää olla perillä siitä, mistä hänessä on kyse. Syke kertoo kuitenkin ennen kaikea neljästä sairaanhoitajasta ja oli tärkeää miettiä, miten muut roolihenkilöt voisivat tukea heidän tarinaansa sen sijaan, että kukaan muu varastaisi show'n.

Jos sosiaalinen elämä olisi tenniksen nelinpeli, Holopainen olisi yksin ilman mailaa verkon toisella puolella. (Jarkko Niemi)

Totuuden nimessä niin taisi kyllä Holopaisen tapauksessa silti käydä, mutta tuskin kuitenkaan sarjan kustannuksella vaan enemmänkin sen eduksi.

- Holopainen tai samantyyliset, sosiaalisesti töksähtävät hahmot vaikka Sillasta tai Uudessa Sherlockissa ovat kiinnostavia, koska heillä ei ole rajoituksia sanoa ääneen sellaisia asioita, joita kaikki sisimmässään miettivät. Onhan se usein tökeröä, mutta kun joku puhuu ilman kiertolauseita, se voi myös vapauttaa tunnelmaa. Holopainenhan ei tavoittele tarkoituksellisesti omaa etua tai epäkorrektiutta, vaan on lopulta hyvinkin vilpitön.

Toinen Syke-kausi päättyi siihen, että Holopainen ihastui. Sen jälkeen monilla huulilla on käynyt kysymys siitä, eteneekö kirurgin ja Nooran kohtaaminen suhteeksi asti.

- Juonipaljastuksia en tietenkään voi tehdä, mutta sen voin kertoa, että kyllä Holopaisen rakkauselämään tulee muutoksia, Jarkko Niemi virnistää.

Kommentit

Yle TV2