Hyppää pääsisältöön

Viikon fraasirikos: Lyökää tahtia!

vanha piirros siasta narussa
Viedäänkö tätä sikaa kuin pässiä narussa? vanha piirros siasta narussa Kuva: Wikimedia Commons sika

Kuulijamme Ulla-Maija kuunteli Yle Radio 1:n lähetystä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta. Toimittaja raportoi tunnelmia paikan päältä näin:

Täällä pelimanneja viedään paikasta toiseen kuin vierasta sikaa.

Ei suinkaan Kaustisilla ole pelimanneja alettu lyödä!?

Ulla-Maija ihmettelee: ”Meillä täällä Kaustisen naapurissa viedään kuin hullua tukasta tai viedään kuin pässiä narusta, mutta vierasta sikaa sen sijaan lyödään kuin vierasta sikaa. Ei suinkaan Kaustisilla ole pelimanneja alettu lyödä!?”

Toivotaan, että ei lyödä, vaikka iskusävelmiäkin Kaustisen soittajat jo joutuvat kestämään. Ja toivotaan, että pelimannit eivät myöskään käyttäydy Kaustisilla kuin siat! Aristoteleen kantapään sävelfraasirikollisuuden erikoisyksikkö toteaa toimittajan syylliseksi perinnetiedottomaan menoon ja määrää hänet loppuvuodeksi lähimpään kotiseutumuseoon miettimään, miten Kaustisilla pelimanneja viedään!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri