Hyppää pääsisältöön

Ylen kesässä prinssin häät, Outlander, Heli Laaksonen, Avaruusromua, kesäfestareita...

Lomamatka 80-luvulle
Lomamatka 80-luvulle Kuva: Kuva: Laura Pohjavirta lomamatka 80-luvulle

Kesällä Ylen kanavilla aikamatkaillaan 80-luvulle, katsotaan maailmanluokan e-urheilua ja tutustutaan Huume-Suomen historiaan.

Helil kyläs, yle tv1
Helil kyläs, yle tv1 Kuva: Miikka Lappalainen helil kyläs

Ruotsin prinssi Carl Philipin häät televisioidaan suorana Yle TV1:ssä 13.6., ja runoilija Heli Laaksosen (kuvassa) luona poikkeaa joukko kiinnostavia suomalaisia sarjassa Helil kyläs. Legendaariset radio-ohjelmat Avaruusromua ja Alivaltiosihteeri juhlivat kesäkuun alussa 25-vuotista taivaltaan, ja Ingrid Bergmanin merkkivuotta juhlistetaan elo-syyskuun vaihteessa upealla elokuvakokonaisuudella Yle Teemalla ja Yle Femmalla. Standup-koomikko Niko Kivelän johdolla kuljemme uteliaan matkan Perämereltä Suomenlahdelle sarjassa Niko Kivelä ja nurkkakunnat.

Yle on mukana monilla kesäfestareilla YleXPopista ja Tangomarkkinoista Sodankylän elokuvajuhlille, Kuhmoon ja Ruisrockiin.

Liv Tyler sarjassa The Leftovers
Liv Tyler sarjassa The Leftovers Kuva: Paul Schiraldi Photography liv tyler
Uusina kansainvälisinä draamasarjoina nähdään mm. Outlander – Matkantekijä ja mm. Justin Theroux’n ja Liv Tylerin tähdittämä HBO-sarja The Leftovers (kuvassa) (alk. Yle TV2 26.5.).Toiveuusintana nähdään tanskalais-ruotsalaisen Sillan kaksi aiempaa tuotantokautta. Serranon perhe -faneja ilahduttaa kesäkuussa Yle Areenassa alkava espanjalainen B&B Magazine, ja stand-up -koomikko Ali Jahangiri aloittaa kesävieraineen uuden radioshow'n Yle Puheella.

Yle Radio 1:n heinäkuun teemana on tänä vuonna Itämeri. Teemaan tarttuu mm. Radioteatteri kolmella kuunnelmalla, joista ensimmäinen (5.7.) on Eija Lappalaisen ja Anne Leinosen käsikirjoittama Ikimaa, dystopia Helsingistä v. 2178. Teemakuukauden aikana myös kierrellään saaristokunnissa, mietitään ilmastonmuutoksen vaikutuksia, rakastutaan ja erotaan kylmän sodan erottamissa maissa, tutkitaan hylkyjä ja kalastetaan. Musiikki soi, ja sukulaiskielet tulevat tutuiksi.

Varma kesän merkki on yleisurheilutarjonta Ylen kanavilla. Kauden kohokohta on MM-kisat Pekingissä, kotimaan huipputapahtumana nähdään Paavo Nurmi Games Turussa kesäkuun lopussa ja rakasta naapurimaata vastaan kilpaillaan Ruotsi-ottelussa syyskuussa. Kesä tarjoaa myös mm. tennistä, voimistelua ja jalkapalloa.

Sisujengi seuraa kehitysvammaisten urheilijoiden matkaa Special Olympicsiin
Sisujengi seuraa kehitysvammaisten urheilijoiden matkaa Special Olympicsiin Kuva: Yle Kuvapalvelu sisujengi
Los Angelesissa järjestetään heinäkuussa kisat, joista moni ei tiedä mitään. Special Olympics on kehitysvammaisten urheilutapahtuma, jonne Suomesta lähtee sisukas, yli 90 urheilijan joukko. Sisujengi-sarjassa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa seurataan 1.7. alkaen viiden kehitysvammaisen urheilijan valmistautumista kisoihin.
Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua