Hyppää pääsisältöön

8 vinkkiä, jotka tekevät YouTubesta paremman paikan

Tiesitkö, että YouTubessa voi laulaa karaokea? Entä mistä löytyvät YouTuben suosituimmat videot tai miten videota kelaisi eteenpäin kaikista kätevimmin? Pian tiedät.

Y // Kuva: EPA / Michael Nelson

Tiesitkö, että mistä tahansa YouTuben videosta voi muutamassa sekunnissa askarrella giffin? Tai että YouTubessa voi laulaa karaokea?

YouTubessa on luultavasti monta muutakin ominaisuutta, joista peruskäyttäjä ei ole koskaan kuullutkaan. Verkkolehti BuzzFeed listasi 25 vinkkiä, jotka jokaisen YouTube-addiktin pitää tietää. YleX kokosi niistä näppärimmät.

1. Jokaisesta videosta voi tehdä gif-animaation

Ammottaako reaktiokuvakansiosi tyhjyyttään? Oletko aina ihmetellyt, mistä kaverisi löytävät oivallisen giffin tilanteeseen kuin tilanteeseen? Gif-animaatioita voi askarrella myös YouTubessa. Lisää vain "gif" YouTuben URL-osoitteen eteen. Sen jälkeen osoite ohjaa Gif YouTubeen, jossa voi valita animaatiolle sopivan pituuden ja kuvatekstin.

2. Laula karaokea YouTubessa

Maailman parhaan biisin maailman paras musiikkivideo YouTubessa? Et ihan muista sanoja etkä jaksa googlata? Asenna Chrome-selaimeen Musixmatch-laajennus. Se tuo videon päälle tekstit, ja kotoisan karaokehoilottamisen tulevaisuus on jälleen turvattu. Laajennus tuntee 7 miljoonan kappaleen sanat 32 eri kielellä.

3. Shazam YouTubelle

Aina harjaantunutkaan musadiggari ei tunnista kaikkia videon taustalla soivia biisejä. Sitä varten on MooMa.sh, YouTuben Shazam, jonka pitäisi tunnistaa mikä tahansa kappale mistä tahansa videosta. MooMa.sh toimii myös Dailymotionissa ja Vimeossa.

4. Pikanäppäimet

Miten YouTubea voisi käyttää vieläkin tehokkaammin? Ottamalla pikanäppäimet käyttöön! YouTubessa k vastaa pause tai play -komentoja, j kelaa videota 10 sekuntia taaksepäin, l 10 sekuntia eteenpäin ja m vaientaa videon ääniraidan. Numeronäppäin 0 puolestaan hyppää videon alkuun.

5. Kokeile uutta ulkoasua

YouTuben uudessa ulkoasussa alareunan komentopalkki on läpinäkyvä. Se myös skaalaantuu itsestään minkä tahansa näytön koon mukaan. Uutta ulkoasua voi kokeilla osoitteessa youtube.com/testtube.

6. Poista katseluhistoria

Jos syystä tai toisesta haluat siistiä katseluhistoriasi YouTubesta, se hoituu muutamalla klikkauksella. Valitse päävalikosta "History" ja poista video klikkaamalla oikeassa laidassa olevaa rastia. Historian tallentumisen voi myös keskeyttää klikkaamalla "Pause watch history".

7. Katso maailman suosituimmat videot

The Letters of YouTube kokoaa sivuston suosituimmat ja levinneimmät videot eri kategorioista, esimerkiksi kauneudesta, biiseistä ja mokista.

8. Poimi minkä tahansa videon ääniraita

Peggo on verkkosivu, jonka avulla minkä tahansa YouTube-videon tai SoundCloud-raidan voi muuttaa MP3-tiedostoksi. Syötä videon url Peggoon, nimeä se ja äänitä. Ensin kannattaa kenties tutustua palvelun laillisuuteen.

Katso loput 17 vinkkiä BuzzFeedin listauksesta.