Hyppää pääsisältöön

Kummeli: Valmentajaguru Aimo Nivaska

Aimo Nivaska johtaa joukkuettaan suomalaisittain. Pessimisti ei pety, ei edes lätkässä tai futiksessa. Artikkeliin on koottu kaikki valmentajagurun letkautukset.

Me on hävitty tää peli

Valmentaja Aimo Nivaska ei tuhlaa energiaansa pelaajien kannustamiseen tai pelitaktiikan hiomiseen. Hän keskittyy olennaiseen, oli se milloin vastustajajoukkueen valmentajan hyvännäköinen vaimo, milloin saunapalaveri Kummolan kanssa.

Nivaskan spontaaneja valmennustaitoja todistettiin paitsi jääkiekkokaukalon myös jalkapallokentän laidalla. Mies oli kesken Kosin matkansa hieronut futarikauppoja rantabaarissa ja lunastanut käteisellä muutamia varsin "nimekkäitä" vahvistuksia joukkojensa tueksi.

Otteluiden punainen lanka ei jää kiekkoilijoillekaan epäselväksi. Peli on hävitty, syyllisiä on turha alkaa sen koommin etsimään.

Kun totuuden sisäistää, on olo heti kevyempi.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto