Hyppää pääsisältöön

Hyvää ravintolapäivää! Katso tästä päivän tärpit

Aurinko paistaa ja leuto toukokuun tuuli hyväilee. Mikä olisi parempi tapa viettää lauantaita kuin syödä muiden tekemää ruokaa? YleX kokosi vinkit ravintolapäivään.

Sarjassaan 17. ravintolapäivä levitätytyy jälleen ympäri Suomea. // Kuva: Kuvakaappaus / Twitter

Ravintolapäivä levittäytyy tänään lauantaina jälleen ympäri Suomea. Kyseessä on jo 17. ravintolapäivä, ja tapahtuma on jo Suomessakin paisunut varsin mittavaksi.

Ravintoloita voi etsiä reippaasti kaupungilla harhailemalla, tapahtuman verkkosivujen kautta tai älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Restaurant Day -sovellus on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmiin. Myös Twitteristä ja Instagramista #ravintolapäivä-tunnistetta selailemalla saattaa löytää varteenotettavia vaihtoehtoja.

YleX kokosi muutaman tärpin suurista kaupungeista. Hyvää ruokahalua!

Helsinki: kaikkea mahdollista

Helsingissä pop up -ravintoloita on ainakin sosiaalisen median perusteella putkahtanut jokaiseen kadunkulmaan. Kolmannella linjalla voi käydä herkuttelemassa Aikun pienessä piirakkapuodissa (Kolmas linja 16, kello 11–17), jossa tarjolla on muun muassa kuningatarpiirakkaa ja toscakakkua.

Kuppikakkuravintolassa (Korkeavuorenkatu 47, kello 11–18) puolestaan tarjoillaan kuppikakkuja ja keksejä ja tuotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Kalevankadulla sijaitseva Kosaku (Kalvenkatu 22, kello 10–15) väittää tarjoilevansa kaupungin parasta aasialaista ruokaa. Listalta löytyy muun muassa pho-keittoa ja korealaista kimbabia.

Turku: mykyjä ja dippikastiketta

Turkulainen Ugly Dumpling tarjoilee Puolanpuistossa kiinalaisia jiaozi-mykyjä. Mykyt höyrytetään paikan päällä, ja tarjolla on sekä liha-, kasvis- että kalatäytteisiä mykyjä kalaonnesta riippuen. Puolalanpuisto 5, kello 11-17.

Tampere: meksikolaista Åkerlundinkadulla

El Huipil tarjoilee meksikolaista ruokaa Tampereen yliopiston lähellä Åkerlundinkadulla. Listalla on tacoja, quesadilloja, chilaquileja ja muita meksikolaisen keittiön herkkuja. Åkerlundinkadu 2, kello 12–18.

Jyväskylä: pariisilainen kahvila Kauppakadulla

Café Muse ilahduttaa ranskalaisen kahvilakulttuurin ystäviä Jyväskylän taidemuseossa. Listalla on suolaisia ja makeita herkkuja, muun muassa suklaakakkua ja quiche-piiraita. Kauppakatu 23, kello 15–21.

Oulu: suklaaöverit ja sokerihumala Torikadulla

Oululaisten suklaaintoilijoiden kannattaa suunnata tänään Torikadulle. Pieni Suklaakakku -kahvila ruokkii nälkäisiä muun muassa italialaisella tiramisulla, valkosuklaa-mansikkakakulla, moderneilla mokkapaloilla ja brownie-suklaakakulla. Torikatu 33, kello 12-16.

 • FLOW FESTIVAL 2018: Kendrick Lamar oli viikonlopun odotetuin artisti – eikä syyttä

  Kalifornialaisräppäri kruunasi tämän vuoden Flow'n.

  Kendrick Lamar kruunasi Flow Festivalin tähtien täyteisen viikonlopun. Flow Festivalin päälavalla sunnuntai-iltana nähdään perinteisesti maailmanluokan artisti, jonka vuoksi koko viikonlopun Suvilahdessa tanssineet festarikävijät jaksavat jatkaa vielä kolmannen päivän. Vuosi sitten lavan otti haltuun Frank Ocean, vuonna 2016 Helsingissä nähtiin Sia. Tänä

 • FLOW FESTIVAL 2018: Arctic Monkeys tarjosi hengästyttävän rock-show’n Suvilahden lauantai-illassa

  Arctic Monkeys nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa.

  Brittibändi teki 21 biisin setillään selväksi, että tänne Flow'hun tultiin tanssimaan, ei jutustelemaan. Vuonna 2002 perustettu Arctic Monkeys on yhtye, joka on jo vuosien ajan nauttinut valtavaa suosiota indierockin ystävien parissa. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, brittibändi nähdään ensimmäistä kertaa livenä Suomessa. Kun Flow Festivalin päälavan ympäristöä tarkkailee juuri

 • FLOW FESTIVAL 2018: Samaistuttava Sigrid on tulevaisuuden supertähti

  Norjalaisartisti hurmasi Black Tentin yleisön.

  Superlahjakas Sigrid saattaa näyttää tavalliselta, mutta on kaikkea muuta. Flow Festivalin Black Tentissa odotukset ovat korkealla: lavalle on nousemassa norjalaisartisti, joka valittiin vuoden alussa BBC:n Sound of 2018 -listauksen lupaavimmaksi uudeksi artistiksi. Siis sellaiseksi, jolta on lähitulevaisuudessa aihetta odottaa nousua kansainvälisen muusiikkimaailman kärkikastiin. Kello t