Hyppää pääsisältöön

Hyvää ravintolapäivää! Katso tästä päivän tärpit

Aurinko paistaa ja leuto toukokuun tuuli hyväilee. Mikä olisi parempi tapa viettää lauantaita kuin syödä muiden tekemää ruokaa? YleX kokosi vinkit ravintolapäivään.

Sarjassaan 17. ravintolapäivä levitätytyy jälleen ympäri Suomea. // Kuva: Kuvakaappaus / Twitter

Ravintolapäivä levittäytyy tänään lauantaina jälleen ympäri Suomea. Kyseessä on jo 17. ravintolapäivä, ja tapahtuma on jo Suomessakin paisunut varsin mittavaksi.

Ravintoloita voi etsiä reippaasti kaupungilla harhailemalla, tapahtuman verkkosivujen kautta tai älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Restaurant Day -sovellus on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmiin. Myös Twitteristä ja Instagramista #ravintolapäivä-tunnistetta selailemalla saattaa löytää varteenotettavia vaihtoehtoja.

YleX kokosi muutaman tärpin suurista kaupungeista. Hyvää ruokahalua!

Helsinki: kaikkea mahdollista

Helsingissä pop up -ravintoloita on ainakin sosiaalisen median perusteella putkahtanut jokaiseen kadunkulmaan. Kolmannella linjalla voi käydä herkuttelemassa Aikun pienessä piirakkapuodissa (Kolmas linja 16, kello 11–17), jossa tarjolla on muun muassa kuningatarpiirakkaa ja toscakakkua.

Kuppikakkuravintolassa (Korkeavuorenkatu 47, kello 11–18) puolestaan tarjoillaan kuppikakkuja ja keksejä ja tuotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Kalevankadulla sijaitseva Kosaku (Kalvenkatu 22, kello 10–15) väittää tarjoilevansa kaupungin parasta aasialaista ruokaa. Listalta löytyy muun muassa pho-keittoa ja korealaista kimbabia.

Turku: mykyjä ja dippikastiketta

Turkulainen Ugly Dumpling tarjoilee Puolanpuistossa kiinalaisia jiaozi-mykyjä. Mykyt höyrytetään paikan päällä, ja tarjolla on sekä liha-, kasvis- että kalatäytteisiä mykyjä kalaonnesta riippuen. Puolalanpuisto 5, kello 11-17.

Tampere: meksikolaista Åkerlundinkadulla

El Huipil tarjoilee meksikolaista ruokaa Tampereen yliopiston lähellä Åkerlundinkadulla. Listalla on tacoja, quesadilloja, chilaquileja ja muita meksikolaisen keittiön herkkuja. Åkerlundinkadu 2, kello 12–18.

Jyväskylä: pariisilainen kahvila Kauppakadulla

Café Muse ilahduttaa ranskalaisen kahvilakulttuurin ystäviä Jyväskylän taidemuseossa. Listalla on suolaisia ja makeita herkkuja, muun muassa suklaakakkua ja quiche-piiraita. Kauppakatu 23, kello 15–21.

Oulu: suklaaöverit ja sokerihumala Torikadulla

Oululaisten suklaaintoilijoiden kannattaa suunnata tänään Torikadulle. Pieni Suklaakakku -kahvila ruokkii nälkäisiä muun muassa italialaisella tiramisulla, valkosuklaa-mansikkakakulla, moderneilla mokkapaloilla ja brownie-suklaakakulla. Torikatu 33, kello 12-16.