Hyppää pääsisältöön

Ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva sai alkunsa viskilasin ääressä - näyttämönä fiktiivinen Mikkeli

YleX Viikonlopun haastattelema ohjaaja Jesse Haaja ei halua tehdä kliseistä supersankarirymistelyä. Maailmalla Rendel kiinnostaa: Cannesin elokuvafestivaaleilla leffa tuplasi budjettinsa.

Rendel ilmestyy vuonna 2016. // Kuva: YouTube.com / J3ba

Ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva Rendel nähdään elokuvateattereissa vuonna 2016.

_Rendel _kertoo Rämöstä,  joka on rakastava isä ja hyvä aviomies. Arkielämässään Rämö kamppailee työttömyyden ja laman kanssa. Kiperä tilanne johtaa epätoivoisiin tekoihin, ja lopulta Rämön on lähdettävä kostoretkelle.

Indie-tuotantona liikkeelle lähtenyt Rendel on edennyt lupaavaa vauhtia. Elokuva on tähän mennessä napannut tuotantoyhtiöltä levitys- ja yhteistyösopimuksen ja tuplannut budjettinsa. Jos kaikki onnistuu, parin vuoden päästä valkokankaalla nähdään, kuinka Rämön kostoretki päättyy.

YleX Viikonloppu tavoitti lauantaina Rendelin ohjaajan Jesse Haajan, joka oli juuri palannutCannesin elokuvafestivaaleilta. Haajan mukaan tarkoituksena on tehdä hyvä draama, ei kliseistä supersankarirymistelyä.

Mutta mistä idea supersankarielokuvaan oikein sai alkunsa?

- Reilu vuosi sitten otin syntymäpäiväviskiä kotisohvalla ja siitä se ajatus sitten lähti. Ei siitä sen enempää.

Kuuntele alta tai Yle Areenasta, onko Rendel kalsarikännien tulos. Jesse Haajan haastattelu alkaa noin tunnin ja 28 minuutin kohdalla.