Hyppää pääsisältöön

Toimi Kankaanniemi matkii Bill Clintonia

Vuonna 1998 Suomen Kristillisen Liiton kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kävi Iltalypsyn imitaatiokoulussa Jukka Puotilan opissa opettelemassa Yhdysvaltojen presidentin Bill Clintonin elkeitä. “I did not have sexual relations with that woman."

Puotila ja Kankaanniemi harjoittelevat kuuluisaa puhetta, jonka Clinton piti niin sanotun Lewinsky-oikeudenkäynnin yhteydessä.

Puotila opastaa kansanedustajaa löytämään sanat clintonmaisesti, mutta sexual relations -termi tuottaa Kankaanniemelle vaikeuksia ja sanat menevätkin sekaisin useamman kerran.

Puotila ja Kankaanniemi pohtivat, miten saada kuulijat vakuuttuneiksi niiden seksuaalisten suhteiden olemattomuudesta. Ilmeisesti herrat lopulta onnistuivat, sillä Iltalypsyn ankkuri Jaana Ala-Knaapi-Pesonen sanoo asian tulleen kerralla selväksi.

2010-luvulla Kankaanniemi vaihtoi puoluetta ja tuli vuoden 2015 eduskuntavaaleissa valituksi Perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto