Hyppää pääsisältöön

Oktonautit - tutkitaan, suojellaan, autetaan

Oktonautit kurkistavat.
Oktonautit kurkistavat. Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Oktonautit

Oktonautit ovat merenalaisia seikkailijoita, jotka sukeltavat tutkimaan vieraita maailmoja ja pelastamaan meren asukkeja. Ryhmää johtaa vahva ja urhea jääkarhu, kapteeni Valkonen. Matkalla kohdataan vaaroja ja aitoja meren eliöitä, kuten merikäärmeitä, grönlanninvalaita, viittoilijarapuja ja suistokrokotiili.

11-minuuttiset animaatiot ovat jännittäviä, mutta eivät pelottavia. Oktonauttien tehtävänä on tutkia vedenalaisen maailman arvoituksia, auttaa mitä ihmeellisimpiä vedenalaisia olentoja hätätilanteissa ja suojella merta. Yhdessä toimimalla Oktonautit selviävät yllättävistäkin tilanteista. Jokaisessa jaksossa tutustutaan tarkemmin yhteen merenelävälajiin.

Sarja perustuu Vicki Wongin ja Michael Murphyn lastenkirjoihin. Oktonauttien luojat, Vicki ja Michael, asuvat ja työskentelevät Kanadassa, Vancouverissa. Heidän yrityksensä Meomi on tehnyt lukuisia erilaisia kuvitustöitä. He ovat muun muassa suunnitelleet Vancouverin 2010 olympialaisten maskotit Quatchin, Migan, Sumin ja Mukmukin.

Oktonauttien miehistö

Kapteeni Valkonen (jääkarhu)

"Oktonautit, komentosillalle!" kajauttaa miehistölleen viisas ja kokenut kapteeni. Kapteeni Valkonen pitää laulamisesta ja hanurin soittamisesta.

Oktonautit: Kapteeni Valkonen
Oktonautit: Kapteeni Valkonen Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen oktonautit

Kwazii (kissa)

Kwasii Katti on rohkea seikkailija, joka rakastaa hurjastella Gup-B:llä. Kwazii on vanhaa merirosvosukua: hän on Calico Jackin pojanpoika.

Oktonautit: Kwazii
Oktonautit: Kwazii Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kwazii

Viivi (pupu), Tessa (mäyräkoira) ja Peso (pingviini)

Viivi on Oktopodin insinööri. Hän pitää kaikki Oktonauttien tekniset laitteet moitteettomassa kunnossa kannen alapuolella olevassa konehuoneessa. Hän vastaa kaikista aluksista Gup-A:sta aina Gup-E:n. Viivin herkkua ovat porkkanat.

Tessa valvoo kaikkia Oktopodin tietokoneita ja medialaitteita. Tehtävien aikana Tessa on yleensä Oktopodissa koordinoimassa tehtäviä ja hoitamassa tietoliikennettä. Tessa on Oktonauttien virallinen valokuvaaja, joka nauttii vedenalaisen elämän kuvaamisesta.

Peso-pingviini on koko miehistön arin, mutta arkuudestaan huolimatta hän on aina valmis lähtemään auttamaan loukkautuneita eläimiä. Peso on taitava ja ystävällinen lääkäri, joka osaa kääräistä vedenpitävän kääreen evään kuin evään.

Oktonautit: Viivi, Tessa, Peso
Oktonautit: Viivi, Tessa, Peso Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen peso

Shellington (merisaukko) ja vegimaalit

Tohtori Shellington on meribiologi, joka rakastaa kenttätutkimuksia ja työskentelyä laboratoriossaan. Hänen tietonsa harvinaisista eläimistä, kasveista ja merestä ovat monesti tarpeen Oktonauttien tehtävissä. Shellington on todella huono alusten kuljettaja ja hän on kaatanut aluksia useamman kerran.

Tumppi on yksi monista vegimaaleista. Vegimaalit ovat erikoislaatuisia vedenalaisia olentoja, jotka ovat puoliksi kasveja ja puoliksi eläimiä. Tumppi rakastaa ruuan laittamista, viljelyä ja leipomista.

Oktonautit: Shellington ja vegimaalit
Oktonautit: Shellington ja vegimaalit Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen vegimaalit

Professori Vihi (mustekala)

Professori Vihi on meritieteilijä. Hän on Oktonauttien perustaja, jonka tarkoituksena on edistää vedenalaisen maailman tutkimista ja säilyttämistä. Professori Vihi auttaa miehistöä Oktopodin kirjastosta käsin.

Oktonautit: Vihi
Oktonautit: Vihi Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen vihi

Oktonauttien kulkupelit

Oktopodi

Oktonautit asuvat Oktopodissa, joka voi kiinnittyä merenpohjaan tai liikkua itsenäisenä aluksena. Oktopodissa kaikilla Oktonauteilla on omat huoneet sekä yhteisiä tiloja, kuten komentosilta, lähtöallas, konehuone, keittiö ja vegimaalien kasvimaa.

Oktonautit: Oktopodi
Oktonautit: Oktopodi Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen oktopodi

Gup-A ja Gup-E

Oktobodin lisäksi Oktonauteilla on käytössään useita erilaisia pienempiä menopelejä, joita huoltaa ja kehittää insinööri Viivi. Useimmin käytettyjä kulkuvälineitä ovat turkoosi Gup-A ja oranssi Gup-B. Näiden alusten lisäksi on Gup-C, joka on turkoosi alus vinssillä ja ankkurilla, keltainen Gup-D, vihreä Gup-E, harmaa Gup-F, oranssi Gup-G ja vihreä helikopterin näköinen Gup-H ja punainen Gup-X.

Oktonautit: Gup-A ja Gup-E
Oktonautit: Gup-A ja Gup-E Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen gup

Oktonautit Areenassa.

Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Asiasana: maailma
Asiasana: maailma Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: tutkiminen
Asiasana: tutkiminen Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 2.2. Lisätty asiasanat.

Lisää ohjelmasta

Kommentit