Hyppää pääsisältöön

Tangolaulukilpailun nettikarsinnassa äänestettiin yli 200 000 kertaa

Kuvakaappaus Imsistä
Kuvakaappaus Imsistä Kuva: Yle seinäjoen tangomarkkinat 2015

Tangomarkkinat laulukilpailun nettiäänestys innosti tangon ystäviä osallistumaan. Kaikille ehdokkaille annettiin ääniä yhteensä 204 561 kappaletta.

Yleisön äänillä tangolaulukilpailun seuraavaan vaiheeseen, Turussa 6.6.2015 pidettävään semifinaaliin eli Tangomaratoniin eteni 20 kuningatar- ja 20 kuningaskandidaattia. Näiden lisäksi tuomaristo valitsi mukaan 10 laulajaa sekä naisten että miesten sarjasta.

Turun kaksivaiheisessa semifinaalissa tango soi aamusta iltaan

Tangolaulukilpailun semifinaali on todellinen Tangomaraton. Turun Kauppakeskus Hansassa järjestetään lauantaina 6.6. klo 10 alkaen koko päivän kestävä yleisölle ilmainen tapahtuma, jossa jatkoon valitut kilpailevat kahdella kierroksella.

Ensimmäisellä kierroksella kaikki 60 kilpailijaa esittävät ensimmäisen valitsemansa tangon järjestäjän listasta. Ensimmäisen kierroksen kilpailujärjestys arvotaan ja julkaistaan 3.6. Tangomarkkinoiden virallisella nettisivulla.

Tuomaristo ruotii ensimmäisen kierroksen kilpailusuoritusten perusteella 30 (15+15) laulajaa jatkoon toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella kilpailijat tulkitsevat toisen järjestäjän listasta valitsemansa kilpailutangon.

Tangomaratonia isännöi vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen.

Semifinaalista 16 laulajaa Finaalin karsintaan

Tuomareina ovat estraditaiteilija Helena Lindgren, tangokuningatar 1995 Marita Taavitsainen, musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen sekä aikaisempien vuosienkin tuomaristosta tuttu tuottaja-levymoguli Ilkka "Ile" Vainio.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Semifinaalista tuomaristo valitsee 8 naista ja 8 miestä jatkamaan tangotaivaltaan Tangolaulukilpailun Finaalin karsintaan, joka pidetään Tampereella 13.6.2015.

Kommentit
 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.