Hyppää pääsisältöön

O'Mast – Napolin räätälimestarit

Räätäli leikkaa pukukangasta
Räätäli leikkaa pukukangasta omast

O’mast on Napolin murretta ja tarkoittaa ”mestari”. Samannimisen dokumentin aiheena on napolilainen räätälintaito.

Napolilaisia räätäleitä pidetään lontoolaisten ohella maailman parhaina. Ja napolilaisella puvulla on aivan omintakeinen luonteensa, joka syntyy yksityiskohdista, keveyden mahdollistavasta taitavasta materiaalinkäytöstä sekä rennosta mutta tarkkaan harkitusta leikkauksesta. Kaiken tämän tekee lopulta mahdolliseksi itse kaupunki ja sen kulttuuriperintö.

 • (O’Mast, Italia 2011) O: Gianluca Migliarotti
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema