Hyppää pääsisältöön

Pertti Kurikan Nimipäivien viisu-urakka on ohi / Eurovision Song Contest slut för Pertti Kurikan Nimipäiväts del

Tiistai-iltana Wienin Stadthallen viisuareenalla esiintynyt Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivät ei selviytynyt ensimmäisessä semifinaalissa kymmenen parhaan maan joukkoon eikä yhtyettä näin ollen nähdä viisufinaalissa lauantaina.

Katso Pertti Kurikan Nimipäivien kilpailuesitys:

Yhtä arvokasta kokemusta rikkaampi nelikko on joka tapauksessa ollut näiden Euroviisujen puhutuimpia artisteja. PKN on tehnyt Wienissä lukuisia haastatteluita kansainvälisen median kanssa ja saanut valtavan määrän uusia faneja.

Siitä huolimatta, että finaalipaikka jäi saavuttamatta PKN ja Yle onnistuivat tuottamaan Euroviisuihin tuulahduksen raikasta ilmaa ja aitoutta”, sanoo Ylen euroviisutuottaja Anssi Autio.

Loppuviikon ajan Pertti Kurikan Nimipäivät aikoo nauttia viisutunnelmasta, ja alkavan kesän aikana yhtye kiertää ahkerasti Suomea keikkailun merkeissä.

Euroviisufinaali alkaa lauantaina klo 22 ja se on seurattavissa Yle TV2:lla, Yle Areenassa, Yle Femillä, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegassa ja osoitteessa yle.fi/euroviisut. Jo ennen finaalia, klo 21:45 alkaen nähdään Yle TV2:lla ja Yle Areenassa Ylen viisukommentaattoreiden Aino Töllisen ja Cristal Snown juontamat viisuetkot. Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Eva Frantz ja Johan Lindroos.

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä tunnisteella #euroviisut

Finlands Eurovisionsbidrag Pertti Kurikan Nimipäivät uppträdde i den första semifinalen på tisdagskvällen på Stadthallearenan i Wien, men placerade sig inte bland de tio bästa och uppträder därmed inte i lördagens final.

Gruppen är många erfarenheter rikare och var en av tävlingens mest omtalade artister. PKN intervjuades i Wien av flera internationella medier och bandet har fått massvis med nya fans.

Trots att PKN inte nådde en finalplats var PKN och Yle i alla fal en frisk fläkt i Eurovisionssammanhang”, säger Yles Eurovisionsproducent Anssi Autio.

Under resten av veckan tänker Pertti Kurikan Nimipäivät njuta av schlagerstämningarna och i sommar kommer bandet att turnera flitigt i Finland.

Eurovisionsfinalen startar på lördag kl. 22 och sänds i Yle TV2, Yle Arenan, Yle Radio Suomi, Yle Radio Vega och på webbadressen yle.fi/euroviisut. Yles Eurovisionskommentatorer Aino Töllinen och Cristal Snow värmer upp inför finalen på Yle TV2 och Yle Arenan med start kl. 21:45. Tävlingen kommenteras på svenska av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Följ med och delta i debatten på twitter med hashtaggen #euroviisut