Hyppää pääsisältöön

Saari

Kuva sarjasta Saari (To nisi)
Kuva sarjasta Saari (To nisi) to nisi

Kreikassa suurmenestyksen saavuttanut, brittiläisen Victoria Hislopin bestselleriin perustuva 26-osainen draamasarja Saari kertoo kreikkalaisen yhteisön tragediasta ja vuosikymmeniä sitten haudattujen salaisuuksien voimasta.
Kesäuusintana 25.5.–21.7.2015 maanantaista keskiviikkoon klo 19 sekä kolmen jakson paketteina sunnuntai-iltapäivisin

Nuori kreikkalaisenglantilainen nainen Alexis Fielding lähtee äitinsä Sofian kotimaahan etsimään syitä siihen, miksi tänä vaikenee visusti oman sukunsa menneisyydestä. Alexis matkustaa äidin kotisaarelle Kreetalle, pieneen Plakan kylään. Siellä hän kohtaa ystävällisen vanhan naisen Fotinin, joka ryhtyy kertomaan Alexisille hänen äitinsä suvun riipaisevaa tarinaa. Se kietoutuu lähellä sijaitsevan Spinalongan saaren ympärille, jossa 1930-luvulla sijaitsi lepraan sairastuneiden eristyssiirtola.

Alexis saa kuulla kertomuksen isoäitinsä äidistä, rakastetusta kyläkoulun opettajasta Eleni Petrakista, jonka hänen puolisonsa Giorgos Petrakis joutui viemään veneellään tuolle kuoleman ja kivun saarelle. Unohdettujen saarella elävät ihmiset joutuivat rakentamaan uuden elämän muistojensa varaan, sillä tulevaisuudesta ei ollut takeita. Mutta vaikka koti ja rakkaat oli pitänyt jättää taa, heitä ei koskaan täysin unohdettu. Mitä sellaista tuolla saarella tapahtui, mistä Sofia itse ei pysty puhumaan vielä vuosia myöhemmin?

Tarina perustuu historiallisiin tapahtumiin. Romaani Saari on ilmestynyt myös suomeksi vuonna 2012.

  • Saari (To nisi, Kreikka 2010–2011) Tuotanto MEGA Channel. O: Thodoris Papadoulakis. N: Katerina Lehou, Stelios Mainas, Gioulika Skafida, Evgenia Dimitropoulou

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa