Hyppää pääsisältöön

Yle Mondo - monikielinen radiokanava

Yle Mondo

Monikielinen ympärivuorokautinen radiokanava.
Kuunneltavissa pääkaupunkiseudulla FM-taajuudella 97,5 MHz.
Ohjelmaopas

Yle Mondo

Multilingual round-the-clock radio channel.
Broadcasts on FM frequency in the Helsinki metropolitan area: 97,5 MHz
Programme schedule

 • Viikon 4 vinkit: Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Ylen viikon 4 ohjelmavinkit

  Ihana Ella Kanninen johdattelee katsojat Etelä-Italian hurmaaviin maisemiin, historiaan ja kulttuuriin keskiviikkona alkavassa Ellan matkassa: Etelä-Italia -sarjassa. Benvenuto! 22.–28.1. Ylen kanavilla nähdään useita uusia sarjoa ja tuotantokausia, muun muassa supersuositun Poldarkin kolmas kausi. Sarjauutuuksissa nautitaan uusiseelantilaisesta rikosdraamasta sekä humoristisella otteella pikkurikollisten arkea käsittelevästä ruotsalaisesta draamakomediasta Torpedot, jonka käsikirjoittajatiimiin kuuluu Solsidania käsikirjoittanut Niclas Carlsson.

 • Sofi Oksasen teokset aloittavat kuunnelmakevään

  Kuunnelmia Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin ja maanantaisin

  Radioteatterin pitkiä kuunnelmia lähetetään Yle Radio 1:ssä keväällä 2018 sunnuntaisin ja maanantaisin. Heti vuoden aluksi tammikuussa kuullaan kolme kirjailija Sofi Oksasen teksteihin perustuvaa teosta viikon välein. Aluksi kaksi uusintaa ja lopuksi uusi. Sarjan aloittaa sunnuntaina 7.1.2018 Siniposkiset tytöt vuodelta 2005.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

  Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

  Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

 • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

  Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

  Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?