Hyppää pääsisältöön

Jyrääkö Pohjola Euroviisujen toisessa semifinaalissa? Katso ennuste!

Todennäköisyys jatkoonmenijöistä Euroviisujen 2015 toisesta semifinaalista
Todennäköisyys jatkoonmenijöistä Euroviisujen 2015 toisesta semifinaalista Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen eurovision laulukilpailu

Ruotsi, Norja ja Islanti puolustavat pohjoismaiden värejä Euroviisufinaalissa - ainakin jos on uskominen analytiikkayritys Accuscoren ennusteeseen. Euroviisujen toinen semifinaali Yle TV2:lla, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle Radio Vegalla to 21.5. klo 22.00.

Ennustus ensimmäisen semifinaalin osalta osui vain 70% oikein. Miksi näin kävi? Lue Accuscoren analyysi aiheesta. Toista semifinaalia pidetään hieman helpompana ennustettavana.

Torstain 21.5. lähetyksen ylivoimainen suosikki on Ruotsin Måns Zelmerlöw kappaleella Heroes. Hän on monien veikkauksissa ykkösehdokas myös koko kilpailun voittajaksi. Karsiutuminen tässä vaiheessa olisi todellinen jymypaukku!

Myös seuraavaa viiden kappaleen ryhmää voidaan pitää hyvin todennäköisinä finalisteina. Sekä Norjan, Azerbaidzanin, Islannin, Slovenian että Latvian edustajilla on yli 70% todennäköisyys jatkoonmenolle. Näistä varsinkin Norjan Mørland & Debrah Scarlett -duon kappaleen A Monster Like Me viime päivinä tasaisesti laskeneet vedonlyöntikertoimet ennustavat osaltaan hyvin todennäköistä finaalipaikkaa. Latvian Aminatalla on myös kertoimissa laskeva trendi, mikä tukee jatkomahdollisuuksia.

Yleisesti vedonlyöntikertoimista voitiin ennustaa erittäin hyvin ensimmäisen semi-finaalin tulos. Accuscore uskoo näin tapahtuvan myös toisessa semi-finaalissa.

Viimeisissä finaalipaikoissa ovat kiinni Liettua, Israel, Kypros ja Puola. Vaikka Kyproksen John Karayiannisin kappaletta on katseltu YouTubessa kaikkein vähiten osallistujista, pitävät vedonlyöntitoimistot sitä finaaliin menijänä yli 70%:n todennäköisyydellä. Accuscoren ennusteessa todennäköisyys on pienempi, mutta kuitenkin yli 50%. Puolan laskeva suuntaus ja Montenegron nouseva saattavat vielä muuttaa näiden maiden järjestystä. Viimeiset paikat ratkotaan esiintymisellä. Takaakin voidaan nousta kisaamaan vaikka koko kilpailun voitosta kuten Serbian Bojana Stamenov kappaleellaan Beauty Never Lies ensimmäisessä semifinaalissa osoitti.

Irlannin Molly Sterling on myös mukana kisassa viimeisistä paikosta, mutta sen finaalipaikan todennäköisyys on laskenut edelliseen ennusteeseen nähden. Malta, Portugali ja Sveitsi eivät ole todennäköisiä finaaliin menijöitä ja San Marinon tai Tsekin finaalipaikka olisi yllätys.

Euroviisut: 2. semifinaali
Yle TV2, Yle Areena, Yle Radio Suomi ja Yle Radio Vega to 21.5. klo 22.00.