Hyppää pääsisältöön

Helsinki Lit: Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen

Kirjailijat Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen
Jussi Valtonen ja Elina Hirvonen Helsinki Lit -tapahtumassa. Kirjailijat Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen Kuva: Yle / Raili Tuikka helsinki lit

Jussi Valtosen ja Elina Hirvosen uusissa kirjoissa on yhteneviä teemoja: mihin ihmiskunta on menossa? Mikä on ihmisen vastuu? Valtonen ja Hirvonen kirjoittivat romaanejaan He eivät tiedä mitä he tekevät ja Kun aika loppuu samaan aikaan, samojen kysymysten vaivaamina - ja kuuluivat samaan käsikirjoittajien rinkiin, jossa lukivat toistensa tekstejä.

Hirvonen kertoo, että kun hän kirjoitti romaaniaan, hän tunsi syvää surua. Hän katseli kahta pientä lastaan, heidän iloaan ja viattomuuttaan – ja luki pinoittain kirjoja ilmastonmuutoksesta ja ympäristötuhoista. - Kirjoittaminen oli tuon surun äärellä olemista, sanoo Hirvonen.

- On kiinnostavaa, kuinka erilaisia tarinoita voi kirjoittaa samasta todellisuudesta, miettii Valtonen.

  • Avaruusromua: Mitä on pluviofilia?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili? Minä en tiennyt. En, ennen kuin katsoin netistä. Pluviofiili on ihminen, joka rakastaa sadetta. Ihminen, johon sade vaikuttaa rauhoittavasti ja inspiroivasti. Latinan kielen sana "pluvia" tarkoittaa sadetta. Mitä on sade? Se on pilvistä putoavaa vettä eri olomuodoissaan. Se on kaikkea vedestä rakeisiin. Mitä muuta? Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri