Hyppää pääsisältöön

Helsinki Lit: Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen

Kirjailijat Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen
Jussi Valtonen ja Elina Hirvonen Helsinki Lit -tapahtumassa. Kirjailijat Elina Hirvonen ja Jussi Valtonen Kuva: Yle / Raili Tuikka helsinki lit

Jussi Valtosen ja Elina Hirvosen uusissa kirjoissa on yhteneviä teemoja: mihin ihmiskunta on menossa? Mikä on ihmisen vastuu? Valtonen ja Hirvonen kirjoittivat romaanejaan He eivät tiedä mitä he tekevät ja Kun aika loppuu samaan aikaan, samojen kysymysten vaivaamina - ja kuuluivat samaan käsikirjoittajien rinkiin, jossa lukivat toistensa tekstejä.

Hirvonen kertoo, että kun hän kirjoitti romaaniaan, hän tunsi syvää surua. Hän katseli kahta pientä lastaan, heidän iloaan ja viattomuuttaan – ja luki pinoittain kirjoja ilmastonmuutoksesta ja ympäristötuhoista. - Kirjoittaminen oli tuon surun äärellä olemista, sanoo Hirvonen.

- On kiinnostavaa, kuinka erilaisia tarinoita voi kirjoittaa samasta todellisuudesta, miettii Valtonen.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri