Hyppää pääsisältöön

Teeman kesän elokuvat 2015

Kuvakooste Teeman kesän 2015 elokuvista
Kuvakooste Teeman kesän 2015 elokuvista teeman elokuvat

Teema esittää elokuvia kesällä lähes joka päivä. Teemalauantain ollessa kesätauolla lauantaisin nähdään mm. ranskalaisia rikoselokuvia. Sodankylän festivaaliviikko on omistettu ohjaajavieraiden elokuville sekä Peter von Baghin elämää suuremmille. Kino Klassikossa nähdään mm. Buster Keatonia. Perjantain Kinon loppukesän ohjaaja on Pedro Almodóvar.

maanantai 1.6. klo 21.55 Kiertotie (S)
(Detour, USA 1945) Kapakkapianisti liftaa New Yorkista Hollywoodiin ja joutuu kiipeliin, kun matkakumppaniksi sattuu tyttö, joka tietää liikaa. O: Edgar G. Ulmer. N: Tom Neal, Ann Savage.

keskiviikko 3.6. klo 21.55 Elämän puu (12)
(The Tree of Life, USA 2011) Terrence Malickin huikea elokuva maailman alusta ja lopusta, elämän tarkoituksesta ja yhdestä perheestä 1950-luvun Texasissa. Cannes-voittaja 2011. N: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn.

torstai 4.6. klo 22.30 Talousmahti murtuu (S)
A.R. Sorkinin kirjaan Too Big To Fail perustuva elokuva kertoo Yhdysvaltojen v. 2008 finanssikriisin taustoista. Keskeisessä roolissa kriisin aikana oli valtiovarainministeri Henry Paulson. N: William Hurt. T: HBO.

perjantai 5.6. klo 21.00 Menetetty aika (12)
(Die verlorene Zeit, Saksa 2011) Tosipohjainen elokuva rakastavaisista, jotka pakenevat yhdessä keskitysleiriltä mutta ajautuvat sodan kaaoksessa eroon toisistaan ja ajan kuluessa jopa eri mantereille. O: Anna Justice.

lauantai 6.6. klo 21.00 Teemalauantai: Lepakkomies ja monsterimies
Batman – Lepakkomies (S)
(Batman, USA 1966) Legendaarisen tv-sarjan hengessä tehty elokuva Lepakkomiehen ja Ihmepoika Robinin seikkailuista koko maailmaa kiristäviä superroistoja vastaan! O: Leslie H. Martinson. N: Adam West, Burt Ward.

sunnuntai 7.6. klo 18.00 Buster Keaton x 2
Poliisit (S)
(Cops, USA 1922) Buster Keatonin riemastuttavassa lyhytfilmissä nuori mies saa suurkaupungin koko poliisivoimat peräänsä, kun huonekaluja hevoskärryillään rahtaavaa miekkosta luullaan pommeja viskovaksi anarkistiksi.
Ruutia, räminää ja rakkautta (S)
(Our Hospitality, USA 1923) Komedia miehestä, joka palatessaan kotiseudulleen joutuu keskelle sukuvihan melskettä ja vaaroja mutta myös rakastuu. O: Buster Keaton, Jack Blystone. N: Buster Keaton, Natalie Talmadge.

maanantai 8.6. klo 22.00 Tien laulu (S)
(Pather Panchali, Intia 1955) Intialaisen elokuvan suuren mestarin Satyajit Rayn kuuluisa esikoiselokuva köyhän bengalilaisperheen elämästä 1900-luvun alussa, Apu-pojan silmin nähtynä.

keskiviikko 10.6. klo 22.00 Dreileben: Kuolemaa parempaa (12)
Kolmen ohjaajan jännäritrilogian alku kertoo siviilipalvelusmiehestä, jonka arki muuttuu uuden romanssin myötä. Samanaikaisesti alueella liikkuu vankikarkuri. O: Christian Petzold 2011.

torstai 11.6. klo 21.00 Kreivi (7)
(Suomi 1971) 76 kertaa kihloissa olleen naistenmiehen Pertti Ylermi Lindgrenin tarina. Kreivin naisina Irma Martinkauppi, Titta Karakorpi, Elina Salo ja Kirsti Wallasvaara. Ohjaus Peter von Bagh. Elokuvan esittelee Peter von Bagh vuonna 2013 tehdyssä taltiossa.

torstai 11.6. klo 22.35 Neiti Chambon (7)
(Mademoiselle Chambon, Ranska 2009) Jean elää tavallista, sopusointuista elämää. Eräänä päivänä hän tapaa poikansa opettajan, neiti Chambonin, joka poikkeaa muista naisista. Uskaltaako hän heittäytyä suhteeseen?

perjantai 12.6. klo 21.00 Räsynukke (16)
(The Night of the Hunter, USA 1955) Tyylikäs jännitysklassikko vaarallisen vinksahtaneesta huijarisaarnaajasta, joka pankkirosvon saalista etsiessään ajaa kaksi lasta pakomatkalle. O: Charles Laughton. N: Robert Mitchum, Lillian Gish, Shelley Winters.

lauantai 13.6. klo 21.20 Teemalauantai: Elämää suuremmat elokuvat
Lauantai-iltaa vietetään Sodankylän elokuvajuhlien hengessä, klassikkojen ja viisaan elokuvapuheen parissa. Elokuvien esittelijöinä Aki Kaurismäki sekä postuumisti Peter von Bagh.
Vain enkeleillä on siivet
(Only Angels Have Wings, USA 1939) Seikkailuelokuva postilentäjistä Andien vuoristossa vaarojen, sumun ja rakkauksien keskellä. O: Howard Hawks. N: Cary Grant, Jean Arthur, Rita Hayworth, Richard Barthelmess. Aki Kaurismäki esittelee elokuvan.
Englannin sävel
(Listen to Britain, Britannia, 1942) Humphrey Jenningsin runollinen, moniääninen lyhyt dokumenttielokuva kuvaa ilman kommentteja yhtä päivää Englannissa toisen maailmansodan aikana.
Muhammad Ali, suurin ja kaunein
(Muhammad Ali The Greatest, Ranska 1974) Suuren valokuvaajan William Kleinin ihmeenomainen muotokuva huimasta nyrkkeilijästä ja superjulkkiksesta.

sunnuntai 14.6. klo 18.00 Kenraali (S)
(The General, USA 1926) Kuuluisimmassa komediaklassikossaan Buster Keaton yrittää sisällissodan aikana pelastaa sekä tyttöystävänsä että veturinsa vihollisvakoojien käsistä. O: Buster Keaton, Clyde Bruckman.

14.6. klo 19.20 Barbara (12)
(Saksa 2012) Nina Hoss on Christian Petzoldin palkitussa draamassa naislääkäri, joka on joutunut kärsimään haettuaan maastamuuttolupaa 1980-luvun DDR:ssä. Syrjäisessä rannikkokaupungissa hän saa mahdollisuuden yrittää pakoa.

maanantai 15.6. klo 21.45 ja maanantai 22.6. klo 21.50 Mustarastas laulaa 1 – 2
(Birdsong) Kaksiosainen tv-elokuva Sebastian Faulksin romaanista. Ensimmäisen maailmansodan aikaan vaitonainen brittisotilas osoittaa suurta rohkeutta taistelussa. Aseveljille hän on arvoitus, kunnes mies palaa muistoissaan menneisyyteen. Millainen on hänen tarinansa?

keskiviikko 17.6. klo 22.25 Dreileben: Jätä minut rauhaan (7)
Trilogian toisen osan keskiössä on rikospsykologi Jo, joka työkomennuksen aikana käy läpi menneitä miesrintamalta asuessaan parhaan ystävänsä luona. O: Dominik Graf 2011.

torstai 18.6. klo 22.45 Koyaanisqatsi
(USA 1982) Godfrey Reggion ohjaama dokumenttielokuva ihmisestä, luonnosta, teknologiasta ja tasapainottomasta elämästä. Musiikin tähän sanattomaan kulttielokuvaan sävelsi Philip Glass. (U)

perjantai 19.6. klo 21.00 Mykkä leffa (S)
(Silent Movie, USA 1976) Lähes sanaton komedia kolmesta artistista, jotka aikovat tehdä ensimmäisen suuren mykkäelokuvan vuosikymmeniin ja etsivät supertähtiä mukaan. O: Mel Brooks. N: Mel Brooks, Marty Feldman, Dom DeLuise.

lauantai 20.6. klo 21.00–0.30 Juhannus Marlenen seurassa
Marokko (S)
(Morocco, USA 1930) Romanttista eksotiikkaa henkivä elokuva kapakkalaulajattaresta ja muukalaislegioonalaisesta, jotka rakastuvat Saharan liepeillä. N: Marlene Dietrich, Gary Cooper. O: Josef von Sternberg.
Shanghain pikajuna (7)
(Shanghai Express, USA 1932) Seikkailuelokuvassa salaperäinen Shanghai Lily osuu entisen rakastettunsa kanssa samaan junaan matkalla sisällissodan repimän Kiinan halki. N: Marlene Dietrich. O: Josef von Sternberg.
Intohimojen keisarinna (12)
(The Scarlet Empress, USA 1934) Katariina Suuren kiehtova tarina saksalaisprinsessasta Venäjän hallitsijaksi visuaalisesti hurjana Hollywood-tulkintana. N: Marlene Dietrich. O: Josef von Sternberg.

sunnuntai 21.6. klo 18.00 Hyppyä, soutua ja rakkautta (S)
(College, USA 1927). Komedia lukutoukan maineen saaneesta opiskelijasta, joka tyttöystäväänsä miellyttääkseen haluaa päteä urheilijana ja yrittää löytää oman lempilajinsa. O: James W. Horne. N: Buster Keaton.

maanantai 22.6. klo 21.50 Mustarastas laulaa, osa 2/2

keskiviikko 24.6. klo 21.50 Dreileben: Hetki pimeää (12)
Trilogian päätöksessä karannut vanki kohtaa menneisyytensä ja sinnikäs rikostutkija pääsee yllättävään ratkaisuun murhatapauksessa. O: Christoph Hochhäusler, 2011. (U)

torstai 25.6. klo 21.45 Sotatalvi (12)
(Oorlogswinter, Hollanti 2008) Jännitysdraama miehitysvuosista ja vastarintaliikkeestä Hollannissa toisen maailmansodan aikaan, näkijänä teini-ikäinen poika, joka alkaa piilotella brittilentäjää. O: Martin Koolhoven.

perjantai 26.6. klo 21.50 Jäähyväiset kummisedälle (16)
(A Bronx Tale, USA 1993) Elokuva Bronxissa asuvasta amerikanitalialaisesta bussikuskista ja hänen pojastaan, joka ystävystyy korttelin mafiapomon kanssa. O: Robert De Niro. N: Robert De Niro, Chazz Palminteri.

lauantai 27.6. klo 21.50 Breakfast Club (16)
(USA 1985) 1980-luvun rakastetuin teinileffa viidestä erilaisesta ja toisilleen vieraasta lukiolaisesta, jotka joutuvat yhdessä kuluttamaan lauantaita jälki-istunnossa. O: John Hughes. N: Emilio Estevez, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Ally Sheedy.

sunnuntai 28.6. klo 18.00 Laivakalle nuorempi (S)
(Steamboat Bill Jr., USA 1928) Huikeaan myrskyjaksoon huipentuva komediaklassikko jokilaivan ärjystä kipparista ja hänen tohelosta pojastaan, josta ei saa miestä edes tekemällä. N: Buster Keaton. O: Charles F. Reisner.

maanantai 29.6. klo 22.25 Jäähyväiset kummisedälle (16)
Uusinta perjantailta 26.6.

keskiviikko 1.7. klo 22.00 Nawalin salaisuus (12)
(Incendies, Kanada 2010) Nawal Marwanin kuollessa hänen lapsensa saavat tehtäväkseen palata Libanoniin ja kohdata äitinsä tarkoin varjellut salaisuus. O: Denis Villeneuve. (U)

torstai 2.7. klo 22.00 Pieniä valkoisia valheita (16)
(Les petits mouchoirs, Ranska 2010) Komedia pariisilaisista ystävistä, jotka matkustavat joka kesä rantalomalle vuokraamaansa huvilaan. Vakava onnettomuus nostaa esiin vuosia kätketyt salaisuudet. O: Guillaume Canet.

perjantai 3.7. klo 22.00 Huijarit (16)
(The Grifters, USA 1990) Jim Thompsonin romaaniin perustuva rikosjännäri ammattihuijareista, joiden läheisimpiä ihmissuhteita alan armoton todellisuus koettelee. O: Stephen Frears. N: John Cusack, Anjelica Huston.

sunnuntai 5.7. klo 18.00 Kesäleski (7)
(The Seven Year Itch, USA 1955) Marilyn Monroen kuuluisimpiin elokuviin lukeutuva komedia aviomiehestä, joka jää yksin kaupunkiin perheen lähtiessä kesälomalle ja alkaa hullaantua yläkerran kaunottareen. O: Billy Wilder.

maanantai 6.7. klo 22.00 Punaiset ja valkoiset (12)
(Csillagosok, katonák, Unkari 1967) Sodan ja vallankumouksen sattumanvaraista kaaosta geometrisella tarkkuudella kuvaava elokuva unkarilaisista kommunisteista Venäjän sisällissodassa vuonna 1919. O: Miklós Jancsó.

keskiviikko 8.7. klo 22.00 Route Irish (16)
(Britannia 2010) Ken Loachin ohjaamassa trillerissä sotilaallisen turvallisuusalan toimitsija purkaa salaliittoa, jonka tarkoitus on peittää toverin kuolema. (U)

torstai 9.7. klo 22.00 Bellevillen kolmoset (7)
(Les triplettes de Belleville, Ranska 2003) Omaperäisessä, tyylitellyssä animaatioelokuvassa isoäidin lapsenlapsi kidnapataan kesken Tour de Francen, ja etsintäretki Bruno-koiran kanssa vie isoäidin kauas valtameren taakse. O: Sylvain Chomet. (U)

perjantai 10.7. klo 21.00 Yö ilman armoa (16)
(The Night of the Following Day, USA 1969) Kulttijännärissä joukko rikollisia sieppaa nuoren perijättären lunnasrahojen toivossa mutta ryhmä alkaa hajota sisäisiin erimielisyyksiin. N: Marlon Brando. O: Hubert Cornfield.

lauantai 11.7. klo 21.00 Pirulliset (12)
(Les diaboliques, Ranska 1955) Klassinen trilleri tyrannimaisesta rehtorista ja hänen kahdesta naisestaan, jotka alkavat yhdessä suunnitella miehen murhaamista. O: Henri-Georges Clouzot. N: Simone Signoret, Vera Clouzot.

sunnuntai 12.7. klo 18.00 Poikamiesboksi (12)
(The Apartment, USA 1960) Viiden Oscarin komedia esimiesten potkimasta poikamiehestä, joka yrittää edetä urallaan lainaamalla asuntoaan johtajien salaisiin tapaamisiin. O: Billy Wilder. N: Jack Lemmon, Shirley MacLaine.

maanantai 13.7. klo 22.00 Kamarineidon päiväkirja (12)
(Le journal d'une femme de chambre, Ranska 1964) Luis Buñuelin elokuva kamarineidosta, joka ottaa pestin maalaiskartanosta ja saa tutustua isäntäväen mitä oudoimpiin kummallisuuksiin. N: Jeanne Moreau, Michel Piccoli.

keskiviikko 15.7. klo 22.00 Muna (S)
(Yumurta, Turkki 2007) Yusufin tarina 1/3. Epäonnistunut runoilija matkaa kotiseudulleen äitinsä hautajaisiin. Surutalossa odottaa Yusufia menneisyyden haamut ja niiden kohtaaminen. O: Semih Kaplanoglu. (U)

torstai 16.7. klo 22.00 Terraferma (12)
(Italia 2012). Sisilialaista kalastajayhteisöä kuvaava draama kertoo rajuista muutoksista perinteissä ja arkielämässä turismin ja laittomien venepakolaisten ristipaineessa. O: Emanuele Crialese. (U)

perjantai 17.7. klo 21.00 Kovaotteiset miehet (16)
(The French Connection, USA 1971) Toimintaelokuvaa uudistanut iskevä viiden Oscarin trilleri newyorkilaisista huumepoliiseista suuren salakuljetusketjun jäljillä. O: William Friedkin. N: Gene Hackman, Roy Scheider.

lauantai 18.7. klo 21.00 Rififi (12)
(Du rififi chez les hommes, Ranska 1955) Puolen tunnin sanattomasta ryöstöjaksosta kuuluisa rikoselokuvan helmi kertoo ystävyksistä, jotka alkavat suunnitella murtoa pariisilaiseen jalokiviliikkeeseen. O: Jules Dassin.

sunnuntai 19.7. klo 18.00 Yks’ kaks’ kolme (S)
(One, Two, Three, USA 1961) Hillitön komedia jaettuun Berliiniin saapuvasta jenkistä, joka yrittää myydä Coca-Colaa venäläisille ja estää pomonsa tytärtä naimasta kommunistia. O: Billy Wilder. N: James Cagney.

maanantai 20.7. klo 22.00 Ugetsu – kalpean kuun tarinoita (12)
(Ugetsu monogatari, Japani 1953). Mestariohjaajan kuuluisin teos, humanistinen runoelma savenvalajan ja hänen soturiksi haluavan lankonsa perheistä maata ravistelevan sisällissodan keskellä. Ohjaus: Kenji Mizoguchi.

keskiviikko 22.7. klo 22.00 Maito (7)
(Süt, Turkki 2008) Yusufin tarina 2/3. Nuorukainen myy torilla äitinsä valmistamia tuorejuustoja ja haaveilee runoilijan urasta - ja poispääsystä tukahduttavasta ympäristöstä. O: Semih Kaplanoglu. (U)

torstai 23.7. klo 22.00 Pianisti (16)
(The Pianist, Ranska 2002) Kolmella Oscarilla palkittu elokuva puolanjuutalaisen säveltäjän ja pianistin Wladyslaw Szpilmanin selviytymisestä II maailmansodan kauhuista ja vainoista. N: Adrien Brody. O: Roman Polanski.

perjantai 24.7. klo 21.00 Playoff (S)
(Saksa 2011) Tosipohjainen elokuva israelilaisesta koripallovalmentajasta, josta tulee lähes maanpetturi, kun hän palaa lapsuusmaisemiinsa ja alkaa luotsata Länsi-Saksan maajoukkuetta. O: Eran Riklis. N: Danny Huston.

lauantai 25.7. 21.00 Maigret ei anna armoa
(Maigret et l'affaire Saint-Fiacre, Ranska 1959) Komisario Maigret matkustaa maaseudulle tapaamaan uhkauskirjeen saanutta vanhaa ystäväänsä ja joutuukin tutkimaan hänen murhaansa. O: Jean Delannoy. N: Jean Gabin.

sunnuntai 26.7. klo 18.00 Fedora – arvoituksellinen nainen
(Fedora, Saksa 1978) Hollywood-veteraani matkustaa Korfun saarelle houkuttelemaan salaperäisesti syrjäänvetäytynyttä tähteä mukaan uuteen elokuvaansa. O: Billy Wilder. N: William Holden, Marthe Keller, Hildegard Knef.

maanantai 27.7. klo 22.00 Tehtävänä murha (16)
(Koroshi no rakuin, Japani 1967) Kohtalokkaaseen naiseen törmännyt palkkamurhaaja pakenee henkensä edestä hämmentävän omaperäisessä, unenomaisella logiikalla toimivassa rikosjännärissä. O: Seijun Suzuki.

keskiviikko 29.7. klo 22.00 Hunaja (S)
(Bal, Turkki 2010) Yusufin tarina 3/3. Pieni Yusuf ja hänen perheensä elävät luonnon antimista. Hunajankerääjä-isän katoaminen muuttaa kaiken. O: Semih Kaplanoglu. (U)

torstai 30.7. klo 22.00 Vanishing Point – Nasta laudassa (16)
(Vanishing Point, USA 1971) 1970-luvun avainelokuviin lukeutuva kulttihitti miehestä, joka yrittää ajaa auton Coloradosta Kaliforniaan 15 tunnissa ja saa poliisit kannoilleen. O: Richard C. Sarafian. N: Barry Newman.

perjantai 31.7. klo 21.00 Lihan värinä (16)
(Carne trémula, Espanja 1997) Ruth Rendellin romaaniin löyhästi perustuvassa kolmiodraamassa Victor menettää sydämensä Elenalle mutta joutuu vankilaan ammuttuaan poliisia, josta tulee Elenan aviomies. O: Pedro Almodóvar. N: Javier Bardem, Francesca Neri.

lauantai 1.8. klo 21.00 Kuuma aurinko
(Plein soleil, Ranska 1960) Patricia Highsmithin romaaniin perustuva tyylikäs rikosjännäri lahjakkaasta huijarista, joka alkaa omia rikkaan playboyn omaisuutta ja henkilöllisyyden. O: René Clément. N: Alain Delon.

sunnuntai 2.8. klo 18.00 Rakasta minua hellästi (12)
(Love Me Tender, USA 1956) Elvis Presley aloitti filmiuransa 21-vuotiaana lännenelokuvassa, jossa sisällissota, laittomuudet ja rakkaus samaan kaunottareen rikkovat kahden veljeksen välit. O: Robert D. Webb.

keskiviikko 5.8. klo 22.00 Alaviite (S)
(He’arat shulayim / Footnote, Israel 2011) Komediallinen tarina akateemisesta kilpailuhengestä. Isä ja poika Shkolnik ovat professoreita ja Talmudin tutkijoita. Kun toiselle myönnetään valtionpalkinto, se meneekin väärälle miehelle. O: Joseph Cedar.

torstai 6.8. klo 22.00 Nader ja Simin: ero (7)
(Jodái-e Náder az Simin, Iran 2011) Oscarin voittanut avioliittodraama Iranista. Simin toivoo parempaa elämää ja haluaa ulkomaille, Nader hoitaa muistisairasta isäänsä eikä halua lähteä. O: Ashgar Farhadi.

perjantai 7.8. klo 21.00 Kaikki äidistäni (12)
(Todo sobre mi madre, Espanja 1999) Pedro Almodóvarin voimakas elokuva neljästä erilaisesta naisesta, jotka maailman mielettömässä pyörityksessä löytävät tukea toisistaan. N: Cecilia Roth, Penélope Cruz, Marisa Paredes.

lauantai 8.8. klo 21.00 Ilmiantaja (12)
(Le doulos, Ranska 1962) Rikoselokuvien tiukassa klassikossa vankilasta vapautuva kostonjanoinen murtovaras palaa petosten täyttämään alamaailmaan. O: Jean-Pierre Melville. N: Serge Reggiani, Jean-Paul Belmondo.

sunnuntai 9.8. klo 18.00 Puoliverinen (16)
(Flaming Star, USA 1960) Elvis Presleyn parhaana pidetty elokuva, ponteva western uudisraivaajaperheestä, joka Texasin rajaseudulla joutuu valkoisten ja kiowa-intaanien välisten kahnausten keskipisteeseen. O: Don Siegel.

maanantai 10.8. klo 21.00 Ontto kruunu: Rikhard II
(Hollow Crown) 1/4. Shakespearen historiallisten kuningasnäytelmien sovitus. Nuori Rikhard II on ailahteleva itsevaltias, joka tekee kohtalokkaan virheen. Se sanelee hänen oman kohtalonsa. N: David Suchet. T: BBC

keskiviikko 12.8. klo 22.00 White Material (16)
(Ranska 2009) Claire Denis'n ohjaama elokuva ranskalaisperheestä, joka taistelee säilyttääkseen kahviplantaasinsa sodan ja väkivallan repimässä afrikkalaisessa maassa. Pääosassa Isabelle Huppert.

torstai 13.8. klo 22.00 Miehuuskoe (12)
(The Graduate, USA 1967) Dustin Hoffman läpimurtoroolissaan naiivina opiskelijana, joka joutuu keski-ikäisen rouvan viettelemäksi ja rakastuu tämän tyttäreen. O: Mike Nichols. N: Anne Bancroft, Katharine Ross.

perjantai 14.8. klo 21.00 Iho jossa elän (16)
(La piel que habito, Espanja 2011) Pedro Almodóvarin psykologinen trilleri. Keinotekoisen ihon kehittäneen kirurgin salaisuus on vangittu nuori nainen. N: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes.

lauantai 15.8. klo 21.00 Silmät ilman kasvoja (16)
(Les yeux sans visage, Ranska 1960) Georges Franjun karmaisevan vahvatunnelmainen kauhuklassikko huippukirurgista, joka sieppaa nuoria naisia luodakseen uudet kasvot tyttärelleen. N: Pierre Brasseur, Alida Valli, Edith Scob.

sunnuntai 16.8. klo 18.00 Elä elämäsi laulaen (S)
(Follow That Dream, USA 1962) Elvis Presleyn elokuvien raikas klassikko perheestä, joka vaelluksillaan pysähtyy Floridan rannikolle mutta saa harmeja niin mafiamiehistä kuin sosiaalityöntekijöistä. O: Gordon Douglas.

maanantai 17.8. klo 21.00 Ontto kruunu: Henrik IV, ensimmäinen osa (16)
(Hollow Crown) 2/4. Maassa on uusi kuningas ja sisällissota jatkuu. Prinssi Harry ja Falstaff viettävät aikaa juhlien, mutta Harry aikoo vielä näyttää olevansa isänsä kunnioituksen arvoinen. N: Jeremy Irons. T: BBC

keskiviikko 19.8. klo 22.00 Kaivontekijän tytär (S)
(La Fille du Puisatier, Ranska 2011) Marcel Pagnolin romaaniin pohjautuva tarina 1930-luvun Provencesta: Pascal Amorettin vanhin tytär tulee raskaaksi, ja lapselle on löydettävä sopiva isä. N: Daniel Auteuil, Jean-Pierre Darroussin. O: Daniel Auteuil.

torstai 20.8. klo 22.00 Mykkä leffa (S)
uusinta perjantailta 19.6.

perjantai 21.8. klo 21.00 Volver – paluu (12)
(Volver, Espanja 2006) Huippuohjaajan draama nuoresta äidistä, jolla on synkkä menneisyys, ja tämän äidistä, joka kuoltuaan palaa paikkaamaan keskeneräisiä asioita. O: Pedro Almodóvar. N: Penelope Cruz, Carmen Maura.

lauantai 22.8. klo 21.00 Mississipin velho
(La sirène du Mississipi, Ranska 1968) Rikosjännärissä nuori plantaasinomistaja tapaa kirjeenvaihtomorsiamensa, joka pian katoaa miehen rahat mukanaan. O: François Truffaut. N: Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve.

sunnuntai 23.8. klo 18.00 Nyrkkeilysankari Kid Galahad (12)
(Kid Galahad, USA 1962) Elvis Presley näyttelee armeijasta kotiutuvaa nuorukaista, joka lauleskelun lomassa etsii suuntaa elämälleen ja päätyy nyrkkeijäksi, herättäen taidoillaan myös mafiamiesten huomion. O: Phil Karlson.

maanantai 24.8. klo 21.00 Ontto kruunu: Henrik IV, toinen osa (16)
(Hollow Crown) 3/4. Uusi kapina uhkaa kuningasta. Falstaff on joutunut Harryn epäsuosioon. Kenen lauluja hovissa lauletaan, kun kuninkaan elämä päättyy ja prinssi Harry kruunataan valtaistuimelle? N: Jeremy Irons. T: BBC

keskiviikko 26.8. Niittymarien taivaalliset vaimot (12)
(Olyk marii-vlakyn kavase vatyšt / Nebesnyje ženy lugovyh mari, Venäjä 2012) Kollaasimainen, luonnonläheistä erotiikkaa ja mytologisiakin aineksia hyödyntävä marinkielinen näytelmäelokuva suomalais-volgalaisen mari-kansan naisista. O: Aleksei Fedortshenko.

perjantai 28.8. klo 21.00 Huono kasvatus (16)
(La mala educación, Espanja 2004) Intiimi kuvaus kahden pojan koettelemuksista uskonnollisessa koulussa Francon ajan Espanjassa. O: Pedro Almodóvar. N: Gael García Bernal, Fele Martínez, Daniel Giménez-Cacho.

lauantai 29.8. klo 21.00 Teemalauantai: Gonzoilua
Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (16)
(Fear and Loathing in Las Vegas, USA 1998) Teemaillassa muotokuva gonzojournalisti Hunter S. Thompsonin huuruisten tarinoiden kuvittajasta, taiteilija Ralph Steadmanista sekä Terry Gilliamin ohjaama, Thompsonin kirjaan perustuva kulttielokuva. Molemmissa mukana Johnny Depp. Elokuvassa sekoilevat myös Benicio del Toro, Tobey Maguire ja Cameron Diaz.

sunnuntai 30.8. klo 18.00 Casablanca (S)
(USA 1942) Kaikkien aikojen palvotuimmassa rakkauselokuvassa entinen rakastettu natseja paetessaan palaa yökerhon omistajan elämään uudemman kerran Marokossa. N: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman. O: Michael Curtiz.

maanantai 31.8. klo 21.00 Ontto kruunu: Henrik V (16)
(Hollow Crown) 4/4. Prinssi Harrysta kasvaa oikeamielinen kuningas, joka haastetaan hyökkäämään Ranskaan. Agincourtin taistelussa vihollinen on ylivoimainen, mutta Englanti ei tunne pelkoa. Kannattaako sotaretki? N: John Hurt. T: BBC

Syksyn 2015 elokuvat täällä

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa