Hyppää pääsisältöön

Australian lisäksi myös Kiina mukaan Euroviisuihin?

Kiina on halunnut mukaan kisaan jo pitkään. Laulukilpailu välitetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa kiinalaisyleisölle nettikanavan kautta.

Euroviisut // Kuva: ORF

Euroviisut on herättänyt Euroopan ulkopuolella kiinnostusta jo pitkään. Australiassa viisuja on seurattu tiiviisti ainakin 30 vuoden ajan. Tänä vuonna, kun laulukilpailu täyttää 60 vuotta, maa on kutsuttu mukaan juhlavuoden kunniaksi.

Wieniin kisoja on saapunut seuraamaan 300 australialaista fania.

- Australia on monikulttuurinen maa ja monen sukujuuret ovat Euroopassa. Siksi Australia sopii Euroviisuihin, viisufani Dean Gemmill kommentoiYle Uutisille.

Satojen miljoonien yleisö Kiinasta

Tänä vuonna Euroviisut näytetään ensimmäistä kertaa Kiinassa. Se voikin olla seuraava vieraileva maa laulukilpailussa. Lähetyksen välittää netissä toimiva Mango TV, joka tavoittaa 150 miljoonaa kiinalaista.

Kiinan osallistumisesta itse kilpailuun ei ole tehty vielä mitään päätöksiä, mutta maa on jo pitkään halunnut mukaan. Tv-katsojien potentiaali olisi kuitenkin huikea yli miljardin ihmisen maassa.

- Olemme kiinnostuneita mahdollisuudesta osallistua kilpailuun. Meillä on useita huippulaulajia lähettää kisaan ja heidän kauttaan kiinalaiset voisivat kiinnostua Euroviisuista. Toivon, että lähitulevaisuudessa voimme osallistua kilpailuun, Yongjie Li sanoo.

Viisufinaali alkaa tänään klo 22 TV2:lla. Sitä ennen voi seurata etkoja. Kisastudiossa ovat Suomen kommentaattorit Aino Töllinen ja Cristal Snow sekä Krista Siegfrids, joka antaa Suomen pisteet finaalissa. Finaalin päätteeksi on vielä luvassa viisujatkot klo 01:35. Suomen edustaja Pertti Kurikan Nimipäivät ei päässyt finaaliin.

Lue myös

Ylen Euroviisut 2015 -sivusto

Lähteet: Yle Uutiset