Hyppää pääsisältöön

Pertti Kurikan Nimipäivät jäi semifinaalinsa viimeiseksi - Viron yleisön mielestä semifinaalin paras kappale

Pertti Kurikka
Pertti Kurikka Kuva: Yle / Mika Tolvanen lehdistö

Pertti Kurikan Nimipäivät jäi omassa semifinaalissaan ti 19.5.2015 viimeiseksi. Pelkillä yleisöäänillä finaalipaikka olisi ollut hyvin todennäköinen.

Eurovision laulukilpailun 2015 semifinaalien ja finaalin pisteet on nyt julkaistu. Aikaisin sunnuntaina 24.5. julkaistusta datasta irroitetun taulukon mukaan 1. semifinaalissa äänestäneiden maiden yleisöt olivat hanakampia äänestämään bändin jatkoon kuin kansalliset viisuraadit.

Tilaston mukaan jokainen 1. semifinaalin kansallisista viisuraadeista äänesti Suomen kappaleen sijoille 10-16 eli karsiutumaan semifinaalissa. Yleisöt taasen olivat ymmärtäväisempiä. Virossa äänestäjät arvostivat Aina mun pitää -kappaleen jopa ykkössuosikikseen. Lisäksi 13 muuta semifinaalissa yleisöääniä antanutta maata sijoitti Suomen kappaleen kymmenen parhaan joukkoon eli finaaliin.

Maiden antamat kokonaispisteet koostuivat 50% yleisöäänistä ja 50% kunkin maan viisuraadin äänistä ja tämä pudotti Suomen viimeiselle sijalle. Kun raatien ja yleisöjen äänet yhdistetetään Suomi sai Virolta ja Serbialta 4 pistettä, Unkarilta ja Tanskalta 2 pistettä sekä Valko-Venäjältä 1 pisteen.

Kommentit