Hyppää pääsisältöön

Ruotsi viisuvoittajaksi! Suomen seuraavaa viisuedustajaa haetaan jälleen UMK:ssa / Sverige vann årets ESC! I september söker Finland bidrag till nästa år

Uuden musiikin kilpailu
Uuden musiikin kilpailu uuden musiikin kilpailu

Ruotsin Måns Zelmerlöw voitti Itävallan Wienissä 60. kerran järjestetyn Eurovision laulukilpailun kappaleellaan Heroes. Näin ollen Ruotsi saa järjestettäväkseen vuoden 2016 Euroviisut.

Järjestelyiltään erinomaisesti sujuneet kisat Wienissä on nyt saatu onnellisesti päätökseen, mutta Ylen ajatukset ovat jo ensi vuodessa:

”Suomi on ensi vuonna mukana 50.ttä kertaa eli meillä on juhlavuosi tulossa sekä UMK:ssa että Euroviisuissa. UMK on ollut hyvä ponnahduslauta monille artisteille ja bändeille, Euroviisut puolestaan tuo rutkasti kansainvälistä näkyvyyttä Suomen edustajalle, tuli sitten voitto tai ei.”, kommentoi Ylen euroviisutuottaja Anssi Autio.

Suomen seuraava viisuedustaja valitaan siis jälleen Uuden Musiikin Kilpailun kautta. Haku jo viidettä kertaa järjestettävään kilpailuun alkaa tiistaina 1.9.2015. Lisätietoja löydät osoitteesta yle.fi/umk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sveriges Måns Zelmerlöw kammade hem guldet i den 60:e Eurovisionen i Wien i Österrike med låten Heroes. Därmed blir Sverige arrangör för Eurovision Song Contest 2016. Den välarrangeradetävlingen i Wien har avslutats och Yle fokuserar nu på nästa år:

”Finland deltar nästa år för 50:e gången, med andra ord blir det ett jubileumsår både för Tävlingen för ny musik, UMK, och Finlands deltagande i Eurovisionen. UMK har fungerat som en språngbräda för många artister och band och via Eurovisionen får Finland och vår representant stor internationell synlighet. Oavsett om vi vinner eller inte.”, kommenterar Yles Eurovisionsproducent Anssi Autio.

Finlands nästa års representant i Eurovisionen väljs igen i Tävlingen för ny musik, UMK. Tävlingen ordnas nu för femte gången och startar tisdagen den 1 september 2015. Mera information finns på yle.fi/umk.