Hyppää pääsisältöön

Viikon sitaattivinkki: Kortti vie, kortti tuo

Naisen kädessä pelikortteja.
Tämä on värisuora. Mutta toisin kuin kirkon ja hiippakuntien kansainvälisen työn johtavissa työntekijöissä, tässä joukossa on mukana myös yksi nainen. Naisen kädessä pelikortteja. Kuva: Yle värisuora

Yleissivistys on sikäli hämäävä tietokokoelma, että usein vain luulemme tietävämme asiat, jotka luulemme tietävämme, eli oikeastaan vain luulemme emmekä tiedä.

Kuulijamme Musta Pekka luki viime marraskuussa Kotimaa-lehdestä juttua siitä, miten Suomen kirkossa oli valittu kirkon ja hiippakuntien kansainvälisen työn johtavia työntekijöitä. Juttu kertoi valinnan lopputuloksesta näin: …tuloksena oli täydellinen mies-värisuora.

Musta Pekka pohtii valintaa näin: - Pokeria pelaten valittiin siis viisi punaista tai viisi mustaa miestä esim. jätkäpari, kunkkupari plus yksi jokeri.

Kannattaa siis pitää silloin tällöin peli-ilta, jottei joudu bluffaamaan ilmaisuissa!

Pokeri tarjoaa halukkaalle kirjoittajalle paljon mahdollisia vertauskuvia, mutta homma muuttuu helposti uhkapeliksi, jos korttien yhdistelmät eivät ole tuoreena mielessä. Värisuorassa esimerkiksi pitää kaikkien korttien olla tarkkaan ottaen samaa maata ja numerojärjestyksessä. Tähän kuninkaalla ja jätkällä on kuitenkin vaikea päästä, koska välissä on kuningatar.

Vitoset neljällä kuninkaalla tai jätkällä täydennettynä yhdellä jokerilla olisi ehkä paras ratkaisu jos kokomiehistä pokerikättä haetaan. Reteältä korttipelikieleltä kuulostaa myös täyskäsi, jossa pitää olla kolmoset – vaikkapa kolme kunkkua – ja pari – vaikkapa kaksi jätkää. Kannattaa siis pitää silloin tällöin peli-ilta, jottei joudu bluffaamaan ilmaisuissa!

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri