Hyppää pääsisältöön

Pertti Kurikan Nimipäivät soittaa kotiinpaluukeikan Helsingissä

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeellä menee lujaa viisupettymyksestä huolimatta.

Pertti Kurikan Nimipäivät // Kuva: EPA / Georg Hochmuth

Pertti Kurikan Nimipäivät ei päässyt punkilla Euroviisujen finaaliin, mutta palasi silti voittajina kotiin. Yhtyeen paluuta juhlitaan The Circuksessa lauantaina 6. kesäkuuta, kun PKN tekee ensimmäisen keikkansa Wienin-matkan jälkeen.

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisi yhtyeen koko tuotannon kattavan kokoelma-albumin The Best of Greatest Hits perjantaina 8. toukokuuta. Albumi sisältää Aina mun pitää -edustuskappaleen lisäksi 36 muuta PKN-biisiä.

- Levyhän tulee cd:nä ja tuplavinyylinä. Siinä on kaikki meidän biisit. On kiva että saatiin tehtyä greatest hits-levy. Tää on hieno muistutus suomen kansalle kun siinä on meidän vanhempia ja uudempia biisejä, kertoo laulaja Kari Aalto.

Pertti Kurikan Nimipäivät on herättänyt viime kuukausina laajasti kiinnostusta kansainvälisessä mediassa. Yhtyeestä ovat uutisoineet muun muassa Billboard, BBC, The Guardian, Canal+, Rai, Bild, RTL, Mirror, Reuters, Independent, Metro UK, Buzzfeed, Consequence of Sound sekä New Zealand Herald. Yhtyeen ilosanomaa ovat kotimaisten julkisuuden henkilöiden lisäksi jakaneet muun muassa Dead Kennedys, Tom Morello sekä David Hasselhoff. Bändille tehtiin viisujen alla myös oma virallinen postimerkki.

Lähteet: Sony Music