Hyppää pääsisältöön

Sodankylä 2015: suora lähetys

Kuvassa vas. Peter von Bagh, Kari Väänänen, Milos Forman, Seymour Cassel, Miika Soini.
Peter von Bagh (selin), Kari Väänänen, Milos Forman, Seymour Cassel ja Miika Soini Sodankylän elokuvajuhlien suuressa teltassa vuonna 2008. Kuvassa vas. Peter von Bagh, Kari Väänänen, Milos Forman, Seymour Cassel, Miika Soini. Kuva: Yle Kuvapalvelu teeman dokumentit

Teema ylpeänä esittää ensimmäistä kertaa suorana tv-lähetyksenä Sodankylän elokuvajuhlien legendaarisen aamukeskustelun.
Lauantai 13.6. klo 10.00–12.00 ja 14.00–15.30.

Lauantain suora lähetys Sodankylän elokuvajuhlilta alkaa kello 10, jolloin keskusteluvieraana on festivaalin päävieras, palkittu ja rakastettu brittiohjaaja Mike Leigh. Leigh tunnetaan omaperäisestä työskentelytavastaan, johon kuuluu pitkiä improvisointijaksoja luottonäyttelijöiden kanssa. Keskustelun vetävät Liselott Forsman ja Timo Malmi. Keskustelukieli on englanti, ja ohjelma nähdään ilman suomenkielistä tekstitystä.

Lauantaina iltapäivällä kello 14 alkaa toinen suora lähetys yleisökeskustelusta, jossa festivaalin kotimaiset elokuvantekijävieraat muistelevat kohtaamisiaan ystävän, opettajan, kirjailijan, toimittajan, festivaalijohtajan ja ohjaajan Peter von Baghin kanssa. Peter von Bagh toimi Sodankylän elokuvajuhlien johtajana festivaalin perustamisesta kuolemaansa eli syksyyn 2014 asti.

Lauantaina keskustelujen lomassa lähetetään uusintana Peter von Baghin kolmeosainen dokumenttielokuva Sodankylä ikuisesti, joka on rakennettu festivaalilla ensimmäisten 25 vuoden aikana käydyistä keskusteluista.

Lauantai-iltana kello 21.20 alkaen Teemalla katsellaan elämää suurempia elokuvia. Elokuvat esittelevät Aki Kaurismäki ja postuumisti Peter von Bagh.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa