Hyppää pääsisältöön

Somesta katolisen kirkon mustalle listalle: Charlie Charlie -haasteessa pyydetään vastauksia demonilta

Internet on hullaantunut haasteesta, jossa kutsutaan Charlie-demoni antamaan elämänohjeita simppelin pelilaudan avulla.

Demoni riehuu sosiaalisessa mediassa. // Kuva: Twitter / kuvankaappaus

Twitteristä lähtenyt Charlie Charlie -haaste (#charliecharliechallenge) on viime päivinä paisunut absurdeihin mittasuhteisiin.

Kyseessä on köyhän miehen versio spiritismissä käytetystä Ouija-laudasta, jossa pointtina on kutsua Charlie-niminen meksikolainen demoni vastaamaan yksinkertaisiin kysymyksiin. Haasteen väitetään perustuvan muinaiseen meksikolaiseen traditioon.

Pelilauta koostuu paperin päälle ristikkäin asetelluista kynistä. Paperin kuhunkin kulmaan kirjoitetaan “kyllä” tai “ei”. Pelaajat kysyvät kysymyksiä, ja vastaus määräytyy kynän liikkeen perusteella. Kynää ohjailee oletettavasti painovoiman lisäksi Charlie itse.

Haaste on herätellyt ihmisiä myös sosiaalisen median ulkopuolella. Yhdysvalloissa katolisen kirkon pappi tuli eilen julkisuuteen muistuttaakseen haasteeseen hurahtaneita koululaisia demonien vaaroista.

Pelin perusideaa on sovellettu monin tavoin. Fanit ympäri maailmaa ovat testanneet Charlie-demonin avulla kieli poskella esimerkiksi, kenen One Directionin jäsenen kanssa päätyvät yhteen asettamalla kunkin jäsenen kuvan laudan kulmiin.