Hyppää pääsisältöön

Disco Ensemblestä Big Pharmaan – Jussi Ylikoski halusi tehdä jotain ihan muuta

Disco Ensemblen kitaristi Jussi Ylikoski toteuttaa itseään Big Pharma -sooloprojektin avulla. Se ei kuitenkaan tarkoita Disco Ensemblen tarinan loppua.

Jussi Ylikoski eli Big Pharma

Big Pharma julkaisi hiljattain Freedom Juice -nimisen singlen, joka enteilee syksyllä julkaistavaa EP:tä ja ensi vuonna julkaistavaa albumia.

Ajatus sooloprojektista syntyi Jussi Ylikosken päässä jo loppusyksystä vuonna 2012. Muusikko kypsytteli ideoitaan rauhassa ja sävelsi musaa ilman sen suurempia julkaisupaineita.

- Aina aikaisemmin olen heti Disco Ensemblen levyn julkaisun jälkeen siirtänyt ajatukset jo seuraavaan albumiin, mutta nyt ei jotenkin huvittanut seuraavan levyn vatkaaminen ja säätäminen. Halusin tehdä jotain ihan muuta, Big Pharma eli Jussi Ylikoski kommentoi YleX:lle.

Musiikkityyli kypsyi hiljalleen ja Big Pharma on miettinyt jo live-keikkojakin, vaikka rundi alkaa vasta kesän jälkeen.

- Olen yrittänyt panostaa live-puoleenkin jo tässä vaiheessa, Big Pharma pitää nähdä myös livenä. Teen sen ihan yksin, Olen huomannut, että mikä toimii levyllä, niin ei tosiaan toimi livenä.

Kesän Jussi Ylikoski viettää keikkabussissa Disco Ensemblen kanssa, kun yhtye kiertää jälleen Suomen suurimmat festivaalit.

- Odotan tosi hyvillä mielin kesää. On siistiä, että on festarikeikkoja.

Kuuntele koko haastattelu alta.