Hyppää pääsisältöön

Hanoi Rocks: Up Around the Bend

John Fogertyn kappaleesta tuli Hanoi Rocksin suurin hitti 1980-luvulla. Kappale päätyi yhtyeen kasarikauden viimeiselle levylle viime tingassa. Coverin sovitti kitaristi Nasty Suicide, joka myös toimi poikkeuksellisesti kappaleen soolokitaristina.

Kun Rockstopin Heli Nevakare haastatteli Hanoi Rocksin Andy McCoyta vuonna 1988, oli yhtyeen hajoamisesta jo kolme vuotta. Rumpali Razzlen tapaturmaisesta kuolemasta käynnistynyt tapahtumaketju vei Suomen tunnetuimman 1980-luvun yhtyeen jäsenet vuosiksi erilleen.

Haastattelussa McCoy kertaa tapahtumia omasta perspektiivistään. Haastattelun välissä nähtiin myös Hanoi Rocksin suurimman hitin musiikkivideo Up Around the Bend. Kappale julkaistiin Hanoi Rocksin Two Steps from the Move -levyllä vuonna 1984.

Kyseessä oli cover-kappale yhdysvaltalaiselta Creedence Clearwater Revival -yhtyeeltä ja sen sovituksesta vastasi Hanoin kitaristi Nasty Suicide. Yhdysvaltalaisen John Fogertyn sävellys onkin tullut monelle suomalaiselle tutuksi juuri Hanoi Rocksin versiona.

Hanoi Rocks teki nokkamiestensä Andy McCoyn ja Michael Monroen voimin paluun uuden vuosituhannen alussa. Uusi Hanoi Rocks toimi aktiivisena vuodesta 2002 vuoteen 2009.

Lue lisää:

Rockstopin toinen vuosi

Vauhti kiihtyi ja jaksomäärä kasvoi, kun Rockstop palasi ensimmäiseltä kesätauoltaan televisioruutuihin. Ohjelmaa lähetettiin nyt kahdesti kuussa ja syksystä 1988 kevääseen 1989 pyörineellä toisella kaudella lanseerattiin erikoisjaksot eli specialit, joista tuli olennainen osa Rockstopia.

Lue lisää:

Hanoi Rocks livenä 1981

Hanoi Rocks oli ensimmäinen suomalainen rockbändi, joka suoritti todellisen kansainvälisen läpimurron. Yle tallensi uutta tulokasta livenä vuonna 1981 — Suomessa sekä Englannin ensivisiitillä.

Lue lisää:

Hanoi Rocks -duo esiintyy Lits-ohjelman kulisseissa 2003.

Hanoi Rocks: Self Destruction Blues

Mike Monroen ja Andy McCoyn akustinen bluesfiilistely vuodelta 2003 voitti katsojaäänestyksen Lista-ohjelman live-esityksistä.

Lisää ohjelmasta

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto