Hyppää pääsisältöön

Suomalaiselokuva kilpailee Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan ja ehdokkaaksi Golden Goblet -palkintoon.

Kätilö

Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife. Festivaali järjestetään 13.- 21. kesäkuuta. Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, kuuluu A-listattujen eli maailman arvostetuimpien elokuvafestivaalien joukkoon yhdessä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa. Se on myös Aasian suurin elokuvafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 18. kertaa.

Kilpasarjaan haki tänä vuonna 2096 elokuvaa 108:sta maasta, mikä on festivaalin uusi ennätys. Näistä valittiin 15 elokuvaa pääkilpasarjaan.

- Elokuvantekijällä on aika katteettomat ajatukset omasta hyvyydestään, siksi muiden arvostus mairittelee. Olen kuitenkin erityisen mielissäni, että Kätilön näyttelijät ja työryhmä saavat kunnioitusta osakseen. Elokuvaa on tehty maanisesti ja huolella lähes kolme vuotta. Erityistä iloa tuo myös se, että Suomen sotahistoria kiinnostaa niin universaalisti, ohjaaja kommentoi.

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius.

Katso elokuvan traileri alta.

Lisätietoja kategorioista ja ehdokkaista löydät täältä.