Hyppää pääsisältöön

Kaikki Suomen Batmanit, lähettäkää meille valokuvanne!

Kolme "Suomen Batmania", osa Teeman Batman-kesän 2015 valokuvakeräystä.
Suomen Batman -valokuvakeräyksen satoa. Kolme "Suomen Batmania", osa Teeman Batman-kesän 2015 valokuvakeräystä. Batman,vanhat valokuvat

Missä ovat Suomen Batmanit? Löytyykö arkistoistasi Batman-valokuvia? Kerätään yhdessä kaikkien aikojen Lepakkomies-albumi alkuperäisen Batman-sarjan paluun kunniaksi!

Batman-huuma valtasi Suomen 1960-luvun puolivälissä. Amerikassa keväällä 1966 alkanut tv-sarja saapui elokuun lopulla Suomeen ja siirtyi nopeasti tv-ruuduista pihaleikkeihin. Meillä lepakkomieshuuman huippu oli joulu 1966, jolloin moni lapsi sai lahjaksi Batman-viitan ja -naamion. Tai teki ne itse. Sitten poseerattiin valokuvissa!

Vuoden kuluttua kaikki oli ohi. Batman, Robin ja konnat katosivat tv-ruuduista. Jokelan silkkikutomon valmistamat Batman-viitat unohtuivat lastenhuoneen komeroon.

Jyrki Valkeala on Myllypuron Batman vuonna 1967
Myllypuron Batman, 1967. Jyrki Valkeala on Myllypuron Batman vuonna 1967 Kuva: Ismo Hölttö Yle Teema,Batman,ismo hölttö

Mutta muistot jäivät, ja toivottavasti myös valokuvat. Yksi Batman-kuva oli juuri esillä Ateneumissa valokuvaaja Ismo Höltön näyttelyssä, mutta entä kotialbumit?

Vanha kunnon Batman-sarja pyörii Teemalla kesällä 2015 joka arkipäivä, joten nyt on aika nostaa pienet nahkasiipiset suomalaissankarit jälleen esiin.

Löytyykö arkistoistasi Batman-valokuvia? Lähetä kuvasi meille kuvagallerian alla olevalla lomakkeella. Voit julkaista kuvasi myös Twitterissä tai Instagramissa. Liitä silloin kuvaasi tunnisteet #yleteema ja #batman. Näin kuvan pitäisi näkyä automaattisesti myös tällä sivulla.

Kiitokset. Holy Here We Go Again! Pyhä taas sitä mennään!

Batman -tv-sarjan toinen tuotantokausi uusitaan Teemalla 15.1.2019 alkaen.

Uusintatieto lisätty 15.1.2019.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri