Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Perussuomalaiset eivät ole Ylen silmätikkuna

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine julkaistiin Iltalehdessä 28.5.2015.

Pia Tiusanen harmittelee Iltalehdessä (26.5.) mielestään ikävää perussuomalaisten kohtelua Ylen ohjelmissa. Hän nostaa erityisesti esiin Ylen A-studio Extran keskiviikkona 20.5.

Tunnin mittainen A-studio Extra käsitteli hallitusneuvotteluita. Ohjelman viimeisellä minuutilla juontaja totesi, että yksi hallitusneuvottelija oli pudonnut pelistä. Tässä yhteydessä Yle esitti pätkän vuoden takaisesta eurovaalitentistä, jossa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehuu Toimi Kankaanniemeä sanoilla “pätevä mies, jolla on arvot kohdallaan”.

Kansanedustaja Kankaanniemen lähettämät viestit olivat viime viikon kovin keskustelunaihe. Viestien päätymisellä julkisuuteen oli merkitystä. Viestittelyn seurauksena alkoi myös asiaan liittyvä yhteiskunnallinen keskustelu.

Aihetta käsiteltiin A-studio Extran lisäksi myös muissa Ylen ajankohtaisohjelmissa.

Perussuomalaisten toimintaa ei kohdella Ylen uutis- ja ajankohtaissisällöissä kovakouraisemmin kuin muidenkaan puolueiden vastuuhenkilöiden. Kun seuraa Ylen tuottamia uutis- ja ajankohtaissisältöjä radiossa, televisiossa ja verkossa, huomaa, että Yle kohtelee puolueita tasapuolisesti.

Mielenkiintoisin aihe nostetaan keskusteluun silloin, kun sille on journalistisia perusteita. Nyt niitä oli.

Ville Kolari
vastaava tuottaja
Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta