Hyppää pääsisältöön

Ylen radiokanavien lähetyskatkos johtui kytkentävirheestä

Ylen radiokanavilla oli lähetyskatkos perjantaina 29.5. aamulla klo 8. Katkoksen syy oli virhe vaaratiedotteen kytkennöissä.

“Vaaratiedotteen lähettämisen yhteydessä radiokanavat kytketään uudelleen. Kytkennän yhteydessä tehty virhe esti lähetysten palautumisen vaaratiedotteen jälkeen”, kertoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö. Vaaratiedotteen lähettämiseen virhe ei vaikuttanut.

Häiriö mykisti lyhyeksi aikaa useimmat Ylen radiokanavat. Yle Radio Vegalla katkos kesti pisimpään, noin 20 minuuttia. Yle Radio Suomen ja Yle Radio 1:n katkos pääkaupunkiseudulla kesti 6-7 minuuttia. Radio Suomen alueilla katkos kesti hieman kauemmin. Yle Radio Vegan pääkaupunkiseudun lähetyksessä kuului väärän alueen sisältöä ennen vaaratiedotetta ja sen jälkeen.

Muiden Ylen kanavien lähetyksiin ongelma ei vaikuttanut.

“Katkoksen syy selvisi nopeasti, ja tilanne saatiin korjattua. Olemme jo aloittaneet tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, ettei vastaavaa virhettä ei tapahdu uudelleen”, Janne Yli-Äyhö kertoo.

Lisätiedot
Tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö: janne.yli-ayho@yle.fi, p. 0400 410 698