Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Tapio Wirkkala 100v pääkuva

Aarteenetsintä: Kantarelli

Tapio Wirkkalan suunnittelema Kantarelli, maljakko
Kantarelli 3200/3800, pyörittäen puhallettu kristalli, driivattu, viivahiottu Tapio Wirkkalan suunnittelema Kantarelli, maljakko kantarelli

Tiesitkö, että Tapio Wirkkalan Kantarelli-maljakon alkuperäistä mallia vuodelta 1946 valmistettiin vain pieni 75 kappaleen numeroitu sarja.

Vanhempi malli on siten hyvin harvinainen ja siitä on maksettu huutokaupassa yli 50 000 euroa. Uusi pelkistetympi versio on edelleen tuotannossa.

Tapio Wirkkalan suunnittelema Kantarelli, maljakko
Kantarelli 3280, pyörittäen puhallettu lasi, driivattu, viivahiottu Tapio Wirkkalan suunnittelema Kantarelli, maljakko Kuva: Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö taidelasi

Kumpaa mallia sinun Kantarellisi on? Jos uskallat, vie maljakkosi ulos luontoon, tai tutki sisällä miten kauniisti valo taittuu sen pinnasta. Kuvaa Kantarelli ja jaa kuva kanssamme, niin muutkin pääsevät nauttimaan kertyvästä sadosta. Jos maljakkoosi liittyy tarina, haluaisimme mielellämme kuulla senkin.

Lasimuseon kokoelmasta Kantarellit, taidelasit
Kantarelli useassa koossa Lasimuseon kokoelmasta Kantarellit, taidelasit Kuva: Yle / Henrik Leppälä lasimuseo

Voit jakaa kuvasi (ja tarinasi) allaolevan lomakkeen välityksellä. Voit jakaa kuvasi myös Twitterin tai Instagramin välityksellä. Liitä silloin kuvasi tunnisteisiin #kantarelli ja #wirkkala100.

 • Tapio Wirkkala - mies joka muotoili Suomen

  Tapio Wirkkala on vaikuttanut jokaisen suomalaisen elämään

  Suomi on sankarimuotoilijoiden maa, mutta yksi on ylitse muiden. Laatu, määrä ja kansainvälinen tunnettavuus tekevät Tapio Wirkkalasta muotoilijoiden kruunaamattoman kuninkaan. Uppoudu Tapio Wirkkalan maailmaan laajassa verkkoartikkelissa.

 • Tapio Wirkkala - monen materiaalin mestari

  Yle Areena juhlistaa Tapio Wirkkalan 101-v syntymäpäivää

  Tapio Wirkkalan juhlavuosi huipentuu Wirkkalan 101. syntymäpäivänä 2.6.2016. Yle Kulttuuri on julkaissut Yle Areenassa henkilökuvan merkittävästä muotoilijasta.

 • Oho, meillä on kellarissa aitoa Tapio Wirkkalaa!

  Aarteenetsintä herätti näkemään ja tunnistamaan Wirkkalaa

  Tapio Wirkkalan juhlavuosi näkyi useissa tapahtumissa ympäri Suomea. Moni heräsi nyt viimeistään huomaamaan miten voimakkaasti muotoilija on vaikuttanut suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Yle juhlisti Wirkkalan 100-vuotissyntymäpäivää keväällä aloittamalla aarteenetsinnän. Yhtenä tarkoituksena oli osoittaa Tapio Wirkkalan monipuolisuus suunnittelijana ja monen materiaalin mestarina.

 • Aarteenetsintä: postimerkit

  Oletko nuolaissut Wirkkalan postimerkkiä?

  Tapio Wirkkala voitti vuonna 1939 Olympiavuoden postimerkkikilpailun. Olympialaisia ei sitten tullutkaan, tuli sota. Mutta Wirkkala uusi voittonsa vuonna 1952, ja tällä kertaa merkit pääsivät myös käyttöön.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri