Hyppää pääsisältöön

Metsähanhen maa

Metsähanhenmaa, yle tv1
Metsähanhiemo huutaa varoitushuudon ja poikue lähtee lentoon. Metsähanhenmaa, yle tv1 Kuva: © Hannu Huttu metsähanhenmaa

TV1 lauantaina 6.6.2015 klo 18.15 - 18.45, uusinta sunnuntaina 7.6. klo 15.10
Yle Areenassa 7 päivää

Metsähanhi on pohjoisen pallonpuoliskon aapasoiden laji. Metsähanhen levinneisyys kattaa lännessä aina Norjan Kölivuoriston jatkuen Ruotsin, Suomen ja Siperian kautta aina Tyynellemerelle asti.

Metsähanhi on arka erämaasoitten lintu. Se pesii vielä jäljellä olevilla erämaasirpaleilla ja soidensuojelualueilla. Suomessa lajia esiintyy ainoastaan Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Metsähanhikanta on taantunut voimakkaasti viime vuosikymmeninä. Syynä on elintilan pieneneminen ja metsästys. Nyt metsähanhi on rauhoitettu lintu.

Luontokuvaaja Hannu Huttu on perehtynyt metsähanhien elämään yli kolmen vuosikymmenen ajan, Dokumentissa tutustutaan hanhien elämään ja Suomessa pesivän kannan arvoitukseen.

Ohjaus: Kari Kemppainen. Tuotanto: Boreal Picture, 2009. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

Lisää ohjelmasta

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.