Hyppää pääsisältöön

Paperi T:n keikoilla ei bailata: ”Ihmisillä on yhä taitoa keskittyä”

Paperi T esittää synkeitä biisejä bilekansalle, mutta yleisössä jaksetaan kuunnella.

Paperi T // Kuva: Universal Music /Andrei Kipahti

Paperi T julkaisi keväällä kehutun debyyttialbuminsa Malarian pelko. Henkilökohtainen erolevy on houkutellut runsaat määrät yleisöä kuuntelemaan räppäriä myös livenä, vaikka Sä jätät jäljen -sinkun kaltaiset kappaleet eivät ole helppoa bilemusaa.

- En alkaisi vertaamaan niitä [keikkoja] mihinkään EDM-keikkaan ja olen siitä tyytyväinen, Paperi T eli Henri Pulkkinen sanoo YleX Aamun haastattelussa.

Hehkutetun artistin keikoille on tunkua. Paperi T on esimerkiksi kevään aikana myynyt helsinkiläisklubi-Tavastian kahdesti loppuun.

- Ihmiset tulevat oikeasti kuuntelemaan ja tietävät ne biisit. Keikoilla on sellaista keskittymisen tasoa, jota en ole huomannut aikaisemmin Ruger Hauerin keikoilla, räppäri kertoo.

Myös Paperi T:n, Pyhimyksen ja Tommishockin yhtye Ruger Hauer on esiintynyt yhdessä kevään aikana. Sooloillessaan Paperi T räppää henkilökohtaisista aiheista, joiden tunnelman ei kuvittelisi sopivat viikonlopun baari-iltaan. 

- Välillä ajattelen, että miten mä menen vetämään näitä biisejä, kun jengi haluaa bailata ja dokata, mutta nyt huomaan myös sen, että ihmisillä on kiinnostusta ja taitoa keskittyä. Mulla itselläni ei välttämättä olisi sellaista kykyä, Paperi T sanoo.

_Paperi T esiintyy kesän aikana muun muassa Sideways-, Ruisrock, Blockfest- ja Ilosaarirock-festareilla. 

_

Lue myös:

Paperi T: Onko meidän aikamme jotain rehellisyyden aikaa

Miksi olet feministi, Paperi T?