Hyppää pääsisältöön

Suomalaista musiikkia kansainvälisillä markkinoilla

Jaakko Eino Kalevin albumi soi YleX:n viikon albumina

Jaakko Eino Kalevi

Mitä!?! Jo 2000-luvun alkupuolelta musiikkia tehneen Jyväskyläläis-lähtöisen Jaakko Eino Kalevin kansainvälinen debyyttialbumi.

Miksi!?! Jaakko Eino Kalevi on tehnyt pitkän uran elektronisen musiikin parissa ja hän on kasvattanut suosiotaan isomman valokeilan ulkopuolella. Mies on huomattavasti isompi nimi ulkomailla kuin Suomessa. Arvostuksesta kertoo jotain se, että Jaakko on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on kiinnitetty osaksi legendaarista Domino Records -levy-yhtiötä. Miehen omaa nimeä kantava albumi pitää sisällä tyylikästä elektrosoundia, tarttuvia indiepop koukkuja, hypnotisoivaa psykedeliajumitusta sekä tahatonta huumoria.

Häh?!? Jaakko Eino Kalevin albumilla lauletaan niin englanniksi kuin suomeksikin.