Hyppää pääsisältöön

Prinssi Carl Philipin häät

Prinssi Carl Philipin häät, yle tv1
Prinssi Carl Philip ja neiti Sofia Hellqvisti vihitään kesäkuun 13. päivänä. Prinssi Carl Philipin häät, yle tv1 Kuva: Kungl. Hovstaterna. Foto Erika Gerdemarkkungahuset.se prinssi carl philipin häät

TV1 lauantaina 13.6.2015 klo 17.05 - 18.45
Yle Areenassa 30 päivää

Vauhdikas Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen kihlattunsa Sofia Hellqvist vihitään Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa.

Prinssihäät nähdään suorana 13. kesäkuuta TV1:ssä kello 17.05 alkaen. Tilaisuus on nähtävissä myös Areenassa ja tv-lähetyksen jälkeen ohjelma jatkuu verkon puolella ilman selostusta. Lisäksi Yle Fem -kanava näyttää Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n lähetystä kello 15.30 - 17.55 ja klo 20.50 - 01.00.

Ykkösen lähetyksessä päästään seuraamaan vieraiden saapumista ja itse vihkimistilaisuutta kuninkaanlinnan kirkossa. Vihkimisen jälkeen morsiuspari ajaa hevosvaunuilla kaupungin halki tervehtien katujen varsilla odottavia kansalaisia.

Prinssi Carl Philipin häät, yle tv1
Prinssi Carl Philipin häät, yle tv1 prinssi carl philipin häät
Prinssihäät selostaa toimittaja Marjukka Havumäki. Kommentaattorina studiossa on historiantutkija Laura Kolbe. Tv-lähetykseen voi osallistua twiittaamalla #prinssihäät. Lähetykseen valitaan parhaimmat twiitit ja ne saa näkyville valitsemalla Teksti-tv:n sivun 398.

Sofia Hellqvististä tulee prinsessa

Carl Philip ja Sofia Hellqvist ovat olleet kihloissa vuoden 2014 kesäkuusta lähtien.

Kuningas Kaarle VXI Kustaa on päättänyt, että Sofia Hellqvististä tulee prinsessa hänen avioiduttuaan prinssi Carl Philipin kanssa. Sofia saa käyttää prinsessan titteliä ja hänestä tulee Värmlannin maakunnan herttuatar.

Daniel sai myös prinssin arvonimen, kun hän meni naimisiin kruununprinsessa Victorian kanssa. Madeleinen puoliso Chris O'Neill kieltäytyi prinssin tittelistä.

Kesäkuu on kuningasperheen hääkuukausi

Kesäkuusta on tullut Ruotsin kuningasperheen hääjuhlien perinteinen ajankohta.

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia avioituivat 19. kesäkuuta 1976. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Danielin häitä vietettiin puolestaan 19. kesäkuuta 2010. Prinsessa Madeleine ja Christopher O´Neill taas vihittiin 8. kesäkuuta 2013. Prinssi Carl Philip jatkaa siis perheen perinnettä.

Jännitystä Madeleinen perheessä

Kuninkaallisen perheen häävalmisteluihin tuo lisää jännitystä prinsessa Madeleinen ja Christopher O´Neillin perheenlisäys.

Hovi on järjestänyt suunnitelmat sen varalle, että prinsessa joutuu jättämään häät väliin synnytyksen takia.

Madeleinen on määrä synnyttää aivan näinä aikoina ja sukuun saadaan jälleen uusi prinsessa tai prinssi.

Ketä kuninkaallista muistutat? Testaa!

yle tv1
yle tv1 yle tv1

Kruununprinsessa Victoria, prinsessa Mette-Marit, prinssi Carl Philip vai kenties prinssi William? Taviksesta saattaa paljastua yllättäviä piirteitä. Testaa ketä kuninkaallista eniten muistutat? Kuva: Toppan esikoulun 6–7-vuotiaiden ryhmä.

Muualla verkossa
Yle Uutiset: Ruotsin prinssi Carl Philip ja Sofia Hellqvist astuivat alttarille
Marjukka Havumäki: Prinssihäissä näkee aitoa rakkautta
Yle Uutiset: Prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa kuulutettiin
Yle Uutiset: Carl Philip suututti sukunsa tyttökuvioilla
Ruotsin kuningashuoneen hääsivut
Elävä arkisto: Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Danielin häät
Yle Uutiset: Prinsessa Madeleinen ja Christopher O´Neillin häät
Elävä arkisto: Kaarle Kustaan ja Silvian häät

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.