Hyppää pääsisältöön

Kulutustavaratarkastajat

Kulutustavaratarkastajat, yle tv1
Toimittaja Marit Evertsen Grimstad selvittää, mikä käsilaukuissa maksaa. Kulutustavaratarkastajat, yle tv1 kulutustavaratarkastajat

TV1 maanantaisin 8.6. - 10.8.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaisin klo 15.50 ja sunnuntaisin klo 11.45
Yle Areenassa 30 päivää

Mikä käsilaukussa oikein maksaa? Voivatko ravintolisät aiheuttaa sairauksia? Miten torjunta-aiheet vaikuttavat tuoretuotteisiin? Norjalainen kuluttajaohjelma Kulutustavaratarkastajat tutkailee arkeen liittyviä tuotteita, asioita ja ilmiöitä.

Kymmenosaisen ohjelman toimittavat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand.

8.6. Mikä käsilaukuissa maksaa?

Nyt tutkitaan naisten käsilaukut perin pohjin. Mikä käsilaukussa oikein maksaa? Suutari antaa tuomionsa eri laukuista. Opiskelija-asunto kalustetaan itse tehdyillä huonekaluilla.

15.6. Lohituotteet

Laboratorio testaa erilaisten lohituotteiden omega-3 -tason. Mikä tuote on paras? Opiskelija-asuntoon nikkaroidaan jakkara. Tutustutaan myös amfimobiiliin.

22.6. Makeutusaineet

Makeutusaineet testissä. Onko luonnosta saatava sokeri parempaa kuin keinotekoinen? Lisäksi ohjelmassa tutustutaan norjalaiseen apuvälinekeksintöön. Opiskelija-asuntoon valmistetaan hyllykkö.

29.6. Ravintolisät

Stine sairastui akuuttiin maksan vajaatoimintaan. Voivatko ravintolisät aiheuttaa sairauksia? Testissä uusi mietiskelyväline ja kierrätyslöydöistä valmistuu opiskelijan kirjoituspöytä.

6.7. Torjunta-aineet

Miten torjunta-aineet vaikuttavat tuoretuotteisiin ja niiden käytettävyyteen? Testissä on pitkään jääkaapissa ollut omena. Miten viljellään luonnonmukaisesti? Keittiötestissä savustus- ja vakuumilaitteet.

13.7. Tatuoinnit

Tatuoinnin ottaminen on yleistynyt Norjassa. Miten tatuoidaan oikein ja mitä tatuointiväri sisältää? Millaisen hotellihuoneen saa, kun varaus tapahtuu netin kautta? Testissä itseohjautuva auto.

20.7. Energiajuomat

Energiajuomia kulutetaan yhä enemmän. Onko niiden käyttö terveellistä ja mitä ne sisältävät? Testissä on sähköpyörä. Miten onnistuu kimppakyyti Nizzasta Barcelonaan?

27.7. Kulutusluotot

Mitä on hyvä tietää kulutusluotoista? Testattavana jarruttavat rullasukset. Pop-up -ravintolat ovat yleistyneet suurissa kaupungeissa. Miten ne oikein toimivat?

3.8. Broilerin elämä

Broilerin elämä munasta ruokapöytään. Sotilaan varustus on täynnä huipputeknologiaa. Mitä Blue Force -teknologia tarkoittaa? Miten voi päästä lennolle business-luokkaan?

10.8. Terveysvaikutukset

Asiantuntijaraati laittaa ruoka-aineita terveysvaikutuksiltaan paremmuusjärjestykseen. Tutkitaan luomutuotteita ja saadaan matkustusvinkkejä.

Forbrukerinspektören. Tuotanto: Norsk Rikskringkasting, Norja, 2014.