Hyppää pääsisältöön

Dokumenttielokuva Once Upon a Dream valittiin Karlovy Varyn kilpasarjaan

Autio Tabernasin elokuvakylä
Autio Tabernasin elokuvakylä Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiprojekti: unelmien kulisseissa

Tonislav Hristovin uusin dokumenttielokuva Once Upon a Dream - A Journey to the Last Spaghetti Western, saa kansainvälisen ensi-iltansa Karlovy Varyn elokuvajuhlilla, osallistuen dokumenttielokuvien kilpasarjaan.

Dokumenttielokuva sai kotimaisen ensi-iltansa tammikuussa DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kotimaisessa esityssarjassa. Elokuvan tv-versio Unelmien kulisseissa esitettiin Dokumenttiprojektissa TV1:ssä 4.5.2015.

Dokumenttielokuva Once Upon a Dream, kertoo uneliaan espanjalaisen elokuvakylän, Tabernasin, horjuvasta uskosta tulevaisuuden parempiin aikoihin. Koko kylä odottaa entisen Western-elokuvien supertähden, Claudia Cardinalen uuden elokuvan kuvauksia, ja siitä mahdollisesti koituvaa uutta piristystä arkeen: avustajan rooleja, pientä työtä ja mahdollisesti vähän kuuluisuutta. Ikään kuin koko kylän elämä rakentuisi menneiden aikojen suuruuden varaan.

Televisio tuo esille myös toisen todellisuuden. Mellakkakuvat Espanjan nykytodellisuudesta laajentavat teeman käsittämään koko Euroopan tilaa. Ehkä meilläkin eletään rapistuvissa kulisseissa?

Karlovy Varyn elokuvajuhlat luokitellaan Berliinin ja Cannesin elokuvajuhlien ohella A-luokan festivaaliksi, joita on yhteensä vain 15 koko maailmassa. Tänä vuonna festivaali juhlii 50-vuotista historiaansa. Dokumenttielokuvien kilpasarjaan valittiin 10 elokuvaa. Festivaali pidetään Karlovy Varyssa, Tšekin tasavallassa, 3.-11. heinäkuuta.

Dokumenttielokuvan on tuottanut Erkko Lyytinen/ Yle – Asia, yhteistyössä saksalaisen tuotantoyhtiö Elemag Picturesin and bulgarialaisen Soul Food Ltd.n kanssa.

Muualla verkossa:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua