Hyppää pääsisältöön

Tangomarkkinat 2015 -laulukilpailun semifinaalin toiseen vaiheeseen valitut kilpailijat

Tuomaristo vetäytyy miettimään ketkä jatkavan Tangomaratonin toiselle kierrokselle.
Tuomaristo vetäytyy miettimään ketkä jatkavan Tangomaratonin toiselle kierrokselle. Tuomaristo vetäytyy miettimään ketkä jatkavan Tangomaratonin toiselle kierrokselle. Kuva: Yle/ Miikka Varila seinäjoen tangomarkkinat 2015

Turun Tangomaratonin ensimmäinen kilpailukierros on kilpailtu. Tangomarkkinat laulukilpailun kaksivaiheisessa semifinaalissa tangokuninkaallisuudesta haaveilevat joutuvat kilpailemaan kovan paineen alla, sillä päivän aikana joukkoa karsitaan kahteen eri kertaan.

Tuomaristo on juuri julkistanut valintansa. Naislaulajien valinta oli haastavaa, sillä tuomaristo päätyi ottamaan toiselle kierrokselle 16 naista. Miehiä toisella kierroksella kilpailee ennakkosuunnitelmien mukaisesti 15.

Semifinaalin ensimmäiseltä kilpailukierrokselta jatkoon pääsivät:

Toisen kierroksen laulujärjestys ja kilpailijan esittämä tango:

 • Sanna Arell Naisen sydän
 • Visa Luttinen Punatukkaiselleni tytölleni
 • Virpi Piippo Muista mua
 • Jari Hulkkonen Tango Desiree
 • Erika Vikman Yöt, illat elokuun
 • Kalle Jussila Öiset kitarat
 • Nina Åkerman Lapin tango
 • Henry Friman Romanesca
 • Maj-Lis Erola Lapin tango
 • Juha Hautaluoma Öiset kitarat
 • Piritta Venho Sinun kanssasi tähtisilmä
 • Rami Rafael Mustasukkaisuutta
 • Anne Simonen Poesie
 • Markku Ketola Öiset kitarat
 • Krista Tanski En enää vaieta mä voi
 • Tomi Hentula Tango Desiree
 • Tiina Pitkänen Yöt, illat elokuun
 • Jovi Hietaniemi Satu ruskeista silmistä
 • Maria Kangas Sateinen ilta
 • Jere Vilkkinen Haavetango
 • Anne Härkönen Yöt, illat elokuun
 • Ari Grönthal Öiset kitarat
 • Merja Uimonen Vaaralliset huulet
 • Olli Lumineva Tango Desiree
 • Maija Tenkanen En enää vaieta mä voi
 • Jani Koskinen Hurmio
 • Linda Mielonen Tähdenlento
 • Benjamin Enroth Syttyi rakkaus
 • Raisa Laine Vaaralliset huulet
 • Aki Samuli Hurmio
 • Susanna Heikki Lapin tango

Seuraavaksi 30 kilpailijaa laulaa tuomaristolle toisen järjestäjän listalta valitsemansa tangon. Päivän päätteeksi tuomaristo valitsee kilpailijoista 8 naista ja 8 miestä, jotka etenevät viikon kuluttua (13.6.2015) pidettävään Finaalin karsintaan.

Kommentit
 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.