Hyppää pääsisältöön

Stam1nan keulakuva Antti Hyyrynen: En pysty enää kuuntelemaan YleX:ää

Antti Hyyrynen ei kestä radiohittejä.

Antti Hyyrynen kuvassa oikeimmalla. // Kuva: Timo Isoaho

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi Antti "Hyrde" Hyyrynen ei kulje mainstream-trendien mukana. Nykypäivän listahitit suorastaan suututtavat rokkaria. Hän ei kestä kappaleita, joissa ei ole mitään sanomaa. Näitä ovat Hyyrysen mukaan erityisesti radiosoitossa olevat kappaleet ja niiden sanoitusten pinnallisuus.

- Ehkä olen vanhakantainen mutta itse en modernista jyskytysmusiikista saa yhtään mitään. Esimerkiksi YleX:ää en pysty enää kuuntelemaan ollenkaan. Se on menetetty, Hyyrynen kertoo Yle Uutisille.

Jyske on Hyyrysen mukaan nykyajan hömpötystä. Nykykulttuurissa ja maailman menossa hän sen sijaan haluaa pysyä mukana. Siksi hän seuraa sosiaalista mediaa – mutta kuten yhä useammat nuoret, Hyyrynenkään ei katso televisiota.

- Mieluummin katson ulos ikkunasta, niin kuin mummot.

Pimeä puoli kuuluu musiikissa

Hyyrynen sanoittaa kaikki Stam1nan kappaleet. Teksteissä kuuluu yhteiskuntakriittisyys ja esimerkiksi uskontojen kritisoiminen. Hänen ensisijainen tarkoituksensa onkin ottaa kantaa musiikillaan

- Sanoitushomma on musiikin tekemisessä vaikeinta. Se on aika tylsä prosessi. Kerään huomiota sieltä täältä ja kirjoitan ne kännykkään tai johonkin lappuun. Lopulta etsin sieltä jotain mikä sopii yhteen musiikin kanssa, sanoo Hyyrynen.

Hyyrynen myöntää, että teksteihin tulee tahtomattakin melkein aina jotain pessimististä ja kriittistä. Sanoitukset ovat tunnelmaltaan melko synkkiä.

- Minussa on varmaan yhtä paljon pahaa kuin kenessä tahansa muussakin. En kiellä sitä. Se täytyy vaan osata käyttää. Mutta pimeän puolen lisäksi minussa on myös lupsakka sosiaalinen puoli.

Katso Antti Hyyrysen videohaastattelu ja lue laajempi artikkeli Yle Uutisten verkkosivuilta.

Lue myös:

Stam1na jätti kiitospuheen väliin Emma Gaalassa: Tämä yhtye ei halua kiitellä ketään

Stam1na shokeeraavasta Emma Gaala -keikastaan: Suomi ei ole sen jälkeen entisensä

Stam1na soittaa Provinssissa neljä erikoiskeikkaa – esittää joka päivä uuden albumikokonaisuuden